Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ στο πρώτο «ύποπτο» παιχνίδι της χρονιάς

Καλώς το κι άργησε (!) το πρώτο «ύποπτο» παιχνίδι της χρονιάς. Σύμφωνα με έκθεση της «Federbet», εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, που συνεργάζεται με τη διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος, χαρακτηρίζεται χειραγωγημένο το ΠΑΟΚ-Βέροια (4-1). 
Την αποκάλυψη έκανε η τηλεοπτική «Δίκη» του «Σκάι», η οποία παρουσίασε την σχετική αναφορά, κατά την οποία «στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Βέροιας (4-1) υπήρξαν "περίεργα πονταρίσματα" στη νίκη με περισσότερα από ένα γκολ της γηπεδούχου ομάδας, αλλά και στην επίτευξη αρκετών τερμάτων (over 2,5-3,5 γκολ). 
Επιπλέον, παρατηρήθηκε "ύποπτη πτώση" των συγκεκριμένων αποδόσεων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πτώση του over 3,5 γκολ στο 1,40 και ενώ η αναμέτρηση βρισκόταν στο 25ο λεπτό, με το σκορ στο 0-0!». Πέρα από τα αντικειμενικά στοιχεία βάσει μετρήσεων, στο ηλεκτρονικό σύστημα πονταρίσματος, που επισημαίνονται, η «Federbet» προχωράει σε κρίσεις και συμπεραίνει πως «προκύπτει εμπλοκή της Βέροιας ή μερικών ποδοσφαιριστών της στην χειραγώγηση του αγώνα, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον ΠΑΟΚ». Με άλλα λόγια, το σκορ το έφτιαξαν κάποιοι ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας του Βορρά», ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν τελείως αμέτοχος, ιδέα δεν είχαν, ή ουδόλως ασχολήθηκαν οι παίκτες του.
Πώς προκύπτει τώρα αυτός ο αβάσιμος, έωλος και δίχως τρανταχτές αποδείξεις ισχυρισμός είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Διότι, δεν μπορεί νομοταγείς παράγοντες, που κατά το παρελθόν δεν έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες υποθέσεις να συκοφαντούνται και να δυσφημούνται ανεξέλεγκτα. Η Βέροια, βεβαίως, έχει προϋπηρεσία. Εχει δώσει δικαιώματα. Ο δε γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Αρβανιτίδης, με τις πολυσχιδείς δραστηριότητές του, είναι μέσα σ' όλα. Ανθρωπος του συστήματος εξουσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και καλό παιδί, φίλος μ' αυτούς που κινούν τα νήματα, που ελέγχουν τα όργανα, τη διαιτησία, τις Πειθαρχικές Επιτροπές.
Ολοι αυτοί οι παράγοντες του τόπου έχουν ονοματεπώνυμο, αλλά προφανώς η κυβέρνηση του τόπου, δεν τους γνωρίζει. Ή πάλι ενσυνείδητα να ακολουθεί την δοκιμασμένη και αλάνθαστη τακτική, «αδελφέ, πού να μπλέξεις τώρα»...

Α. Μπ.
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: