Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Παρέλυσε η Γερμανία λόγω της απεργίας των ΜΜΜ

Σε ιστορική απεργία προχώρησαν σήμερα οι μηχανοδηγοί της Deutsche Bahn, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Παρέλυσε η κυκλοφορία των τραίνων σήμερα στην Γερμανία από την πρωτοφανών διαστάσεων απεργία που ανακοίνωναν σήμερα οι μηχανοδηγοί της Deutsche Bahn και αναμένεται αν διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα.
Χθές, το συνδικάτο GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivfurher), κήρυξε απεργία διαρκείας που επεκτάθηκε σήμερα το πρωί και στα επιβατικά τρένα. Η απεργία δημιούρηγε χάος κατά τη διάρκεια των πρωϊνών ωρών αιχμής στις μεταφορές του κοινού.
Η διεύθυνση της Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του συνδικάτου, που εν τω μεταξύ είχε αρνηθεί να υπάρξει οποιαδήποτε μεσολάβηση για το θέμα με την εταιρεία.
Στους δρόμους του Βερολίνου σήμερα το πρωί επικράτησε κυκλοφοριακό χάος, καθώς το εν τρίτον των δρομολογίων του προαστιακού δικτύου S-Bahn δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.
Παράλληλα, στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία, την πλέον πυκνοκατοικημένη περιοχή της Γερμανίας γύρω από την Κολωνία και το Ντίσελντορφ, ματαιώθηκαν δεκάδες δρομολόγια τοπικών τρένων, ενώ στη Βαυαρία, ματαιώθηκε τουλάχιστον το 50% των τοπικών δρομολογίων και στο Μόναχο εκτελείται μόνο ένα δρομολόγιο ανά ώρα των S-Bahn, που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες τις ώρες αιχμής. Ωστόσο, τονίζεται ότι οι πολίτες είχαν ενημερωθεί για την απεργία, ώστε να βρούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.
Η απεργία υπολογίζεται ότι είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών και πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η Γερμανία ετοιμάζεται να γιορτάσει την 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, αυτό το σαββατοκύριακο. Τα αιτήματα των συνδικαλιστών αφορούν την αύξηση των μισθών, τη μείωση του ωραρίου απασχόλησης και το δικαίωμα του συνδικάτου να διαπραγματεύεται με την Deutsche Bahn και εξ ονόματος άλλων κατηγοριών εργαζομένων και όχι μόνον των μηχανοδηγών.
Η κυκλοφορία των γερμανικών σιδηροδρόμων αναμένεται να αποκατασταθεί την Δευτέρα στις 04:00 π.μ, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, τα οποία μαζί με την κυβέρνηση έχουν επικρίνει αυτήν την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιείται μέσα σε  μία εύθραυστη οικονομική συγκυρία για την χώρα.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Για φαντάσου... Αν τους δώσει η Μέρκελ αύξηση, ας στείλουν και κανά «ξεροκόμματο» προς τα δω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: