Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Φώκιες κάνουν σεξ με πιγκουίνους

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Ζωής του Πανεπιστημίου της Πρετόρια από τη Νότιο Αφρική, κατέγραψαν ακραίες σεξουαλικές συμπεριφορές ανάμεσα στις αρσενικές φώκιες.
Στο απομακρυσμένο νησί Μάριον της Ανταρκτικής φώκιες κάνουν σεξ με βασιλικούς πιγκουίνους! Παρόμοιο περιστατικό είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά το 2006 και τότε θεωρήθηκε ως μεμονωμένη σεξουαλική διαταραχή, ενώ άλλοι επιστήμονες το απέδωσαν σε ορμονική δυσλειτουργία της αρσενικής φώκιας.
Η λανθάνουσα συμπεριφορά μεταξύ των δύο ειδών βρέθηκε στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας όταν ερευνητές σε πρόσφατη αποστολή, κατέγραψαν και πάλι πολλαπλά περιστατικά. Αυτή τη φορά είναι ξεκάθαρο πως η σεξουαλική επιβολή από τις φώκιες στους πιγκουίνους γίνεται με βίαιο τρόπο, κάτι που αναφέρεται και στην έκθεση με όνομα "Multiple occurrences of king penguin (Aptenodytes patagonicus) sexual harassment by Antarctic fur seals" (Πολλαπλές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης βασιλικού πιγκουίνου από φώκιες της Ανταρκτικής).
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο ερευνητής Νίκο ντε Μπρούιν η σεξουαλική επιβολή από τις φώκιες στους πιγκουίνους γίνεται με βίαιο τρόπο. Η τάση αυτή δεν εντοπίστηκε σε συγκεκριμένο αρσενικό αλλά σε αρκετά μέλη της ομάδας που ενδημεί στο νησί και καταγράφηκε τέσσερις φορές με κάμερα. Μάλιστα, στις τρεις περιπτώσεις οι φώκιες άφησαν μετά από πέντε λεπτά τους πιγκουίνους να φύγουν, ωστόσο υπήρξε και η καταγραφή μιας φώκιας που μετά την πράξη κατασπάραξε τον πιγκουίνο!
Σύμφωνα με το ΒΒC οι επιστήμονες είναι προβληματισμένοι με την συμπεριφορά των ζώων για την οποία μπορούν μόνο υποθέσεις να κάνουν. Οι περισσότεροι εκφράζουν την άποψη πως ίσως είναι ένας τρόπος εξάσκησης των σεξουαλικών τους επιδόσεων που βρίσκει μιμητές μεταξύ των νεαρών αρσενικών.
"Πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η συμπεριφορά εκδηλώνεται συχνότερα" αναφέρει ο Ντε Μπρούιν, ο οποίος εκτιμά ότι οι φώκιες βλέπουν άλλα αρσενικά να κάνουν σεξ με τους πιγκουίνους και προσπαθούν να τους μιμηθούν, είτε για να εξασκηθούν στη σεξουαλική πράξη είτε γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο να εκτονώσουν τα σεξουαλικά τους ένστικτα.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Polar Biology.


Πηγή: News247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Il corpo di Cristo! Τα πάντα έχουν διαταραχθεί!