Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ιταλία: Στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Πανιταλική διαδήλωση των δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Ρώμη ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι που αποφάσισε το "πάγωμα" των μισθών στο Δημόσιο για πέμπτη συνεχή χρονιά.
Στη διαδήλωση συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι είναι μέλη των τριών μεγαλύτερων συνδικάτων της χώρας, Cgil Cisl και Uil, ενώ ο συνολικός αριθμός των διαδηλωτών εκτιμάται ότι φθάνει τα 50.000 άτομα.
"Η διαδήλωση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι αν η κυβέρνηση δεν λάβει σαφείς δεσμεύσεις τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ακολουθήσει πανεθνική απεργία", δήλωσε η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάννα Καμούσσο.
"Σήμερα ελπίζουμε να καταφέρουμε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά της κυβέρνησης και να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων" πρόσθεσε η επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, 'Αννα Μαρία Φουρλάν.
Υπενθυμίζεται ότι τα ιταλικά συνδικάτα απορρίπτουν και τη μεταρρύθμιση του εργασιακού την οποία προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, βάσει της οποίας οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολύονται και χωρίς βάσιμη αιτία, με μόνη υποχρέωση, για τις επιχειρήσεις, να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: