Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

«Το Χαμένο Ευαγγέλιο»: Γάμο του Ιησού με τη Μαγδαληνή υποστηρίζει (και) νέο βιβλίο

Για αποδείξεις περί γάμου του Ιησού με τη Μαρία τη Μαγδαληνή με την οποία μάλιστα είχαν αποκτήσει και δύο παιδιά κάνει λόγο ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Το Χαμένο Ευαγγέλιο».
Σύμφωνα με το βιβλίο, υπήρχε μία άγνωστη πτυχή της ζωής του Ιησού 13 χρόνια πριν από τη σταύρωσή του, καθώς και μία απόπειρα δολοφονίας της Μαρίας της Μαγδαληνής και των παιδιών τους.
Ο καθηγητής Θεολογίας Μπάρι Γουίλσον, και η συγγραφίας Simcha Jacobovici βασίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς σε ένα χειρόγραφο που χρονολογείται 1,450 χρόνια πριν και το οποίο ανακάλυψαν στη Βρετανική Βιβλιοθήκη.
Χρειάστηκαν αρκετούς μήνες για να μεταφράσουν το αρχαίο κείμενο και υποστήριξαν ότι η πραγματική Παρθένος Μαρία ήταν η σύζυγος του Ιησού και όχι η μητέρα του.
Ωστόσο, η Εκκλησία της Αγγλίας ανέφερε ότι το έργο έχει περισσότερα κοινά με τον Νταν Μπράουν που έχει γράψει τον «Κώδικα Ντα Βίντσι», παρά με κάποιο κείμενο των τεσσάρων ευαγγελιστών.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί το χειρόγραφο -σε συριακή διάλεκτο- που βρισκόταν στην βιβλιοθήκη για 170 χρόνια και δεν είχε μεταφραστεί ποτέ πριν.
Η συριακή είναι μία διάλεκτος της μέσης αραμαϊκής που ομιλείτο ευρέως στην Ανατολική Αραβία και εμφανίστηκε τον πρώτο αιώνα μ.Χ.
Η Μαρία Μαγδαληνή, είναι σημαντική φιγούρα στις δύο στιγμές της ζωής του Χριστού, την Σταύρωση και την Ανάσταση. Έχει μείνει στην ιστορία ως ιερόδουλη και απεικονίζεται από την Καθολική Εκκλησία ως το ιδανικό της μετάνοιας επειδή φέρεται να είχε πλύνει με τα δάκρυά της τα πόδια του Ιησού.
Το «Χαμένο Ευαγγέλιο» δεν είναι το μόνο βιβλίο που κάνει λόγο για γάμο του Ιησού με τη Μαγδαληνή. Και ο Νίκος Καζαντζάκης στον «Τελευταίο Πειρασμό» έκανε έναν ανάλογο υπαινιγμό, αλλά και ο Νταν Μπράουν στον «Κώδικα ντα Βίντσι», ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ, αναφέρεται και αυτό στην εν λόγω θεωρία.

Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: