Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, προσοχή στη Γραμμή

Είδανε κι αποείδανε, τελικά αποφάσισαν να την ονοματίσουν τη νέα σχέση μας με τους δανειστές. Χώσανε τρεις φορές το κεφάλι του Χαρδούβελη στην κολυμπήθρα, είπανε και κάτι πατερημά και το όνομα αυτής [Πιστωτική Γραμμή Ενισχυμένων Όρων]. Διόλου επιτυχημένο όνομα από επικοινωνιακής πλευράς, παραπέμπει σε πράξεις ιατρικές, κάτι μεταξύ γραμμής στήριξης κατατεθλιμμένων και ενισχυμένων ορών σφηνωμένων στις φλέβες μας. Κι ως αρκτικόλεξο να το δεις, είναι επίσης τρομακτικό και απωθητικό: ΠΓΡΕΟΡ - σαν να αφήνεις τον τελευταίο βρυχηθμό, πνιγμένος από την κατάποση γερμανικού πρέτσελ.

Η ΠΓΡΕΟΡ δεν θα είναι νέο Μνημόνιο μας λένε οι κυβερνώντες. Μα πως δεν θα είναι ΝΈΟ Μνημόνιο, αφού θα έχει νέο δάνειο -δάνειο είναι η πιστωτική γραμμή- θα έχει νέα μέτρα, θα έχει τρόικα, θα έχει ΔΝΤ. Θα τα έχει όλα αυτά, επιμένει ο Χαρδούβελης, αλλά δεν θα είναι Μνημόνιο, διότι οι δανειστές δεν θα μας τραβάνε πλέον το αυτί. Μωρέ, και το αυτί θα μας τραβάνε και το μαλλί και τη μύτη, αφού η Πιστωτική Γραμμή Ενισχυμένων Όρων θα έχει μέτρα και εποπτεία, ακόμη κι αν η Ελλάδα δεν πάρει ούτε ένα ευρώ από τους δανειστές. Το σίγουρο δηλαδή στην όλη υπόθεση είναι οι ενισχυμένοι όροι και όχι η πιστωτική γραμμή.

Δεν θα έχει μέτρα η ΠΓΡΕΟΡ, θα έχει μόνο μεταρρυθμίσεις επιμένουν οι υπερασπιστές του. Τι είδους μεταρρυθμίσεις, κ. Χαρδούβελη; Μήπως σαν αυτήν που προτείνει ο Λοβέρδος; Να καλύψουν, λέει, οι άνεργοι εκπαιδευτικοί τα σχολικά κενά εθελοντικά, χωρίς αμοιβή, χωρίς ένσημα, με μοναδικό αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα διευκολύνουν τον διορισμό τους στο απώτερο μέλλον; Τέτοιες μεταρρυθμίσεις ετοιμάζουν, νόμους άγριας εργασιακής ζούγκλας, μέτρα πολύ χειρότερα από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, που κι αυτές δεν θα τις αποφύγουμε στο τέλος. Και στο κάτω - κάτω, αν αγαπάει τόσο πολύ ο Λοβέρδος τον εθελοντισμό, να εργαστεί κι αυτός δωρεάν στο υπουργείο του κι ας μην ανησυχεί, από μόρια άλλο τίποτα, θα βρεθούν εκατομμύρια συμπολίτες μας που θα του τα προσφέρουν μετά χαράς.

Δεν το βάφτισαν τυχαία Πιστωτική Γραμμή Ενισχυμένων Όρων το νέο Μνημόνιο. Πρόκειται για πράξη υποβολιμαία, που έχει στόχο το βραχυκύκλωμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με το που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αποφασίσει αμέσως - αμέσως ποιος θα ελέγχει τη Γραμμή, ποιος θα διαχειρίζεται τη Γραμμή, ποιος θα κατεβάζει τη Γραμμή. Με το που θα ακουστεί στα γραφεία η σατανική λέξη «Γραμμή», θα γίνουν είκοσι Πολιτικές Γραμματείες, δέκα Κεντρικές Επιτροπές και πέντε Συνέδρια, το κυβερνητικό έργο θα παγώσει και η αριστερή παρένθεση θα μοιάζει αναπόφευκτη.

Σύντροφοι, το νου σας, μαζί με το Μνημόνιο πρέπει να σκίσετε απαξάπαντος και τη Γραμμή, διότι τα τσιγάρα, οι γραμμές και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια. 

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 
Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: