Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Κόβονται στο stress test της κοινωνίας

Η  κυβέρνηση μιλάει για θρίαμβο της πολιτικής της, επειδή οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πέρασαν τα λεγόμενα stress test (τεστ αντοχής), αν και αυτό είναι πολύ συζητήσιμο.
«Σιγά το κατόρθωμα», όμως, θα μπορούσε να πει κανείς. Φανταστείτε να μην τα περνούσαν, όταν τα τελευταία έξι χρόνια για τη στήριξή τους – έμμεση και άμεση – τους χορηγήθηκαν πάνω από 300 δισ. ευρώ, από τις αλλεπάλληλες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗΜΑΡ.
Πρόκειται για χρήματα που φορτώθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού για τη σωτηρία τους. Που τον φτώχυναν και τον εξαθλίωσαν. Που τον ρήμαξαν στους φόρους και τα χαράτσια.
Τα στοιχεία είναι γνωστά. Τα διαβάζετε σε διπλανές στήλες. Φτωχοποιήθηκαν 6,3 εκατομμύρια Έλληνες. Δεν υπάρχει νοικοκυριό χωρίς άνεργο, χωρίς να πεινάει το παιδί του, χωρίς να προβληματίζεται αν αύριο θα έχει τα απολύτως απαραίτητα προς το ζην ή αν θα ξεπαγιάσει και φέτος το χειμώνα.
Εμείς, απλά αναρωτιόμαστε: Μήπως – και πριν απ’ όλα – θα έπρεπε να γίνει ένα stress test (τεστ αντοχής) για την κοινωνία;
Αλλά αυτό είναι κυρίως που φοβάται η κυβέρνηση. Γιατί μπορεί στις τράπεζες και στους τραπεζίτες τα νούμερα να ευημερούν, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πλέον τη βγάζουν δεν τη βγάζουν!
Γεγονός που δεν σηκώνει φυσικά επικοινωνιακούς ελιγμούς, ούτε ασφαλώς θα μείνει αναπάντητο…

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: