Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Στα σκαριά πέντε διαγωνισμοί για 1.208 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Μέσω πέντε προκηρύξεων αναμένεται να προσληφθούν 1.208 μόνιμοι υπάλληλοι έως τον Ιανουάριο. Θα προσληφθούν υπάλληλοι πληροφορικής διοικητικού-οικονομικού, λιμενοφύλακες, διασώστες, μηχανικοί και τεχνίτες.
Πρόκειται για 100 διοικητικές θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 48 θέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, 260 θέσεις στο Λιμενικό, 200 θέσεις στο ΕΚΑΒ και 600 θέσεις μηχανικών, τεχνιτών και διοικητικών στη ΔΕΗ.
Δειτε αναλυτικά παρακάτω ποιοι ειναι αυτοί οι διαγωνισμοί:
100 διοικητικοί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στην πρόσληψη 100 μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ήδη η προκήρυξη βρίσκεται για έγκριση στο ΑΣΕΠ και τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά σε θέσεις πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, στην ειδικότητα της πληροφορικής. Η κατανομή των θέσεων είναι η εξής: 60 ΠΕ Πληροφορικής και 40 ΤΕ Πληροφορικής. Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίστηκαν οι επτά θέσεις που θα κατανεμηθούν σε προστατευόμενους του ν.2643/98 (κυρίως ΑμεΑ και πολυτέκνους). Οι θέσεις ανα κατηγορία είναι: α) Άτομα με ειδικές ανάγκες (πρώτο εδάφιο περίπτωσης β’ της παρ. 1 άρθρου 1 Ν. 2643/1998) 2 θέσεις, β) Πολύτεκνοι (περίπτωση α’ της παρ. 1 άρθρου 1 Ν. 2643/1998) 1 θέση, γ) Εθνική Αντίσταση (περίπτωση γ’ της παρ. 1 άρθρου 1 Ν. 2643/1998) 1 θέση, δ) Έμμεση ΑμεΑ ( δεύτερο εδάφιο περίπτωσης β’ παρ. 1 άρθρου 1 Ν. 2643/1998) 1 θέση. ε) Τρίτεκνοι (περίπτωση ε’ της παρ. 1 του άρθρου 1 Ν. 2643/1998) 2 θέσεις.
48 διοικτικοί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απέστειλε αίτημα προς το ΑΣΕΠ, για την διαδικασία πλήρωσης 48 θέσεων τακτικού προσωπικού, μέσω διαδικασίας με σειρά προτεραιότητας. Ακολουθούν αναλυτικά οι θέσεις: Κεντρική Υπηρεσία: 8 ∆ιοικητικής Κατεύθυνσης, 14 Οικονοµικής Κατεύθυνσης και 8 οποιουδήποτε τµήµατος ή σχολής ΑΕΙ. Κατάστηµα Πειραιά: 1 ∆ιοικητικής Κατεύθυνσης, 2 Οικονοµικής Κατεύθυνσης, 1 οποιουδήποτε τµήµατος ή σχολής ΑΕΙ. Κατάστηµα Θεσσαλονίκης: 3 ∆ιοικητικής Κατεύθυνσης, 4 Οικονοµικής Κατεύθυνσης και 2 οποιουδήποτε τµήµατος ή σχολής ΑΕΙ. Κατάστηµα Πάτρας: 1 ∆ιοικητικής Κατεύθυνσης, 2 Οικονοµικής Κατεύθυνσης και 2 οποιουδήποτε τµήµατος ή σχολής ΑΕΙ.  Μόλις εγκρθεί η νέα προκήρυξη θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να πάρει ΦΕΚ και να οριστεί η 20ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Την προκήρυξη θα δημοσιεύσει το e-dimosio αμεσως μόλις συνταχθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή.
200 διασώστες στο ΕΚΑΒ
Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για 200 μόνιμους στο ΕΚΑΒ στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.Με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιευτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθορίζεται ο συνολικός αριθμός των θέσεων που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 σε δέκα τέσσερις (14). Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων είναι: α) Άτομα με ειδικές ανάγκες 4 θέσεις, β) Πολύτεκνοι 2 θέσεις, γ) Εθνική Αντίσταση 2 θέσεις, δ) Έμμεση ΑΜΕΑ 1 θέση, ε) Ανάπηροι πολέμου και τέκνα τους 1 θέση και στ) Τρίτεκνοι 4 θέσεις. Οι 200 θέσεις κατανέμονται παρακάτω: Κεντρική Υπηρεσία (Αθήνα) 128 θέσεις, Λέσβου 2, Αλιβερίου 7, Λήμνου 2, Ζαχάρως 9, Σάμου 4, Κεφαλονιάς 3, Χίου 2, Κέρκυρας 8, Σύρου 3, Αμφισσας 2, Πάρου 6, Νάξου 5, Καρπενησίου 2, Ορεστιάδας 3, Θήρας 5, Διδυμοτείχου 4, Μυκόνου 2, Φλώρινας 2, Ανδρου 1. Στα απαραίτητα προσόντα περιλαμβάνονται: Δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης» του Ι.Ε.Κ. ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Εν ελλείψει υποψηφίων με τα ανωτέρω προσόντα επιτρέπεται η πρόσληψη υποψηφίων με απολυτήριο τίτλο Ελληνικού Λυκείου ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ι.Ε.Κ. ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης».
600 στη ΔΕΗ
Ξεμπλοκάρει η προκήρυξη της ΔΕΗ που βρίσκεται στο ΑΣΕΠ εδω και τρεις μήνες. Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, το πρόβλημα θα εχει διορθωθεί τις επόμενες μέρες και η προκήρυξη θα βγει στον «αέρα» μέχρι το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι ειδικότητες που αναμένεται να προσελκύσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους υποψηφίους είναι, μεταξύ άλλων, των Οικονομολόγων, Τεχνικών Ορυχείων, Τεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών, Μηχανοτεχνιτών, Τεχνιτών Επίγειων και Εναέριων Δικτύων, Διοικητικού Οικονομικού, Διοικητικού Λογιστικού και Πληροφορικής.Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι 20ήμερη και το πιθανότερο σενάριο είναι οι αιτήσεις να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα του ΑΣΕΠ, όπως και στην περίπτωση της ΔΕΔΔΗΕ. Οι περισσότερες θέσεις θα καλυφθούν από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Αρκαδίας, Βέροιας, Χανιά, κ.α. Στα προσόντα των υποψηφίων θα ληφθούν υπόψιν ο χρόνος ανεργίας, οι τίτλοι σπουδών, η προϋπηρεσία σε αντίστοιχη ειδικότητα, η πολυτεκνική ιδιότητα, η εντοπιότητα.
260 Λιμενοφύλακες
Την απόφαση για την κατάταξη σαράντα εννέα (49) δοκίμων Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Αργότερα μέσα στον Ιανουάριο θα προκηρυχθούν και οι υπόλοιπες 210 θέσεις. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, το σύνολο των θέσεων που θα προκηρυχθούν, πρόκειται να καλυφθούν από τις κάτωθι κατηγορίες και με τα ακόλουθα ποσοστά:
α. Κατηγορία Πλοιάρχων ή Μηχανικών Ε.Ν.: ποσοστό είκοσι (20) τοις εκατό, από υποψηφίους που διαθέτουν τα Γενικά Προσόντα όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3 , καθώς και τα Ειδικά Προσόντα του άρθρου 4 της απόφασης.
β. Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες): ποσοστό εβδομήντα (70) τοις εκατό, από υποψηφίους που διαθέτουν τα Γενικά Προσόντα όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3, καθώς και τα Ειδικά Προσόντα του άρθρου 4 της απόφασης.
γ. Κατηγορία ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ και ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000: ποσοστό δέκα (10) τοις εκατό, από υποψηφίους που διαθέτουν τα Γενικά Προσόντα όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3, καθώς και τα Ειδικά Προσόντα του άρθρου 4 της απόφασης. Στην απόφαση, επίσης, ορίζεται η διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων με μοριοδότηση, αθλητικές δοκιμασίες και γραπτές εξετάσεις. Παράλληλα, οι υποψήφιοι πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας τους, ενώ ειδικά οι συμμετέχοντες ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000, να μην έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους. Με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της εν λόγω απόφασης, θα υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες, από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, η σχετική προκήρυξη, στην οποία θα περιλαμβάνονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και η διαδικασία συμμετοχής των υποψηφίων στο διαγωνισμό.

Πηγή: e-dimosio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: