Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Πέλλα - Γαλατάδες (2-1)6-1. Νίκη-αφιέρωση...

Σημαντική ψυχολογικά και βαθμολογικά νίκη πέτυχε σήμερα η Πέλλα απέναντι στους Γαλατάδες που άντεξαν μόνο ένα ημίχρονο. Νίκη που οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αφιέρωσαν ως ελάχιστο φόρο τιμής στον πρώην προπονητή τους Γιώργο Τσιμπίνη, που έφυγε από την ζωή πριν λίγες μέρες τόσο πρόωρα και τόσο αναπάντεχα.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν πολλές φάσεις στις δύο εστίες. Η Πέλλα πιο τυχερή κατάφερε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια, ενώ πολύ νωρίς είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Στο 5' ο Μάλαμας έγραψε το 0-1, ενώ στο 10' και στο 45' ο Μπρατσούδης με δύο τέρματα έφερε τούμπα το παιχνίδι. Πολλές ευκαιρίες κι από τις δύο ομάδες, πιο πολλές και πιο κλασικές αυτές των φιλοξενουμένων, μάλλον πρέπει να αισθάνονται «αδικημένοι» από την εξέλιξη του παιχνιδιού και του σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως μία ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο, κι αυτή ήταν η Πέλλα. Για μισή ώρα αγώνα απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο «κρύβοντας» στην κυριολεξία την μπάλα! Άπειρες χαμένες ευκαιρίες, τέσσερα ακόμη γκολ, όμορφοι συνδυασμοί και πλούσιο ταλέντο, συνέθεσαν την πολύ όμορφη εικόνα που είδαμε από την ομάδα μας σ' αυτό το διάστημα. Οι φιλοξενούμενοι σε εντελώς παθητικό ρόλο, έδειχναν ανήμποροι να ανταποκριθούν στις συνθήκες του αγώνα. Μόνο μία υποψία ευκαιρίας για τους Γαλατάδες στο δεύτερο ημίχρονο, που δεν απείλησαν καθόλου σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Βέβαια σ' αυτό συνετέλεσε και η πιο πειθαρχημένη μεσοαμυντική γραμμή των γηπεδούχων, που απέφυγε τα παιδαριώδη λάθη του πρώτου ημιχρόνου. Τα τέρματα Καραμούζας στο 65', Γεωργιάδης στο 67' και στο 87', ενώ λίγο νωρίτερα στο 80' είχε προλάβει να σκοράρει και πάλι ο Μπρατσούδης το τρίτο προσωπικό του γκολ και 5ο της ομάδας μας.
Η αρκετά μεταλλαγμένη σύνθεση στο ξεκίνημα, το βαρύ γήπεδο και η φρεσκάδα των φιλοξενουμένων λειτούργησαν αρνητικά στην απόδοση της Πέλλας, που ευτυχώς όμας και με την βοήθεια της τύχης δεν το πλήρωσε. Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου όμως, ίσως ήταν μία από τις καλύτερες φετινές της ομάδας μας. Καλύτεροι από την ομάδα μας Μπρατσούδης, Γεωργιάδης και Σταυρακάκης.
Οι Γαλατάδες ανταγωνιστικοί στο πρώτο, σε αποσύνθεση στο δεύτερο, θα δυσκολευθούν πολύ να απεμπλακούν από τα φετινά σενάρια υποβιβασμού.
Μέτρια η σημερινή διαιτησία σ' ένα πολύ εύκολο παιχνίδι.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Παναγιωτέλης(Χαχαμίδης), Τόζογλου, Σταυρακάκης, Δεληλάμπου(Ριζόπουλος), Γεωργιάδης, Μπουράκης, Καμπούρης, Βόλκος(Χωραφάς), Μπρατσούδης, Καραμούζας.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: