Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Πέλλα - Άψαλος (3-1)4-3. Ομάδα-μοντέλο και ομάδα-φάντασμα...

Σημαντική νίκη αλλά με αρκετό προβληματισμό πέτυχε η ομάδα μας, απέναντι σε μια αξιόλογη και νεανική ομάδα όπως παρουσιάσθηκε σήμερα στην Πέλλα η Άψαλος. Άριστη στο πρώτο ημίχρονο έδειξε να συνεχίζει τον χθεσινό ετήσιο χορό με τα μεθεόρτια και χορό γκολ, υπό του μηδενός στο δεύτερο σε πλήρη αρμονία με την θερμοκρασία, η Πέλλα γλίτωσε και έσωσε την παρτίδα στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα. Το παιχνίδι διεξήχθη και λόγω ψύχους, μεταξύ συγγενών και φίλων...
Η Πέλλα ξεκίνησε φουριόζα το παιχνίδι, κι αφού έχασε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, στην μοναδική με καλές προϋποθέσεις αντεπίθεση των φιλοξενουμένων δέχθηκε για ακόμη μία φορά πρώτη τέρμα και αναγκάστηκε να βάλει και σοβαρότητα στο πολύ καλό μέχρι εκείνη την ώρα παιχνίδι της. Ο συνήθης ύποπτος στους τελευταίους αγώνες Μπρατσούδης με δύο γκολ, έδωσε ουσία στην πολύ καλή παρουσία της ομάδας και η Πέλλα σχετικά γρήγορα ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, πηγαίνοντας ακόμη πιο ήρεμη στα αποδυτήρια. Σκόραραν για την Πέλλα οι Μπρατσούδης στο 25' και 35' και ο Γεωργιάδης στο 45+, ενώ για την Άψαλο το γκολ πέτυχε ο Τσίκος. Φτωχό το σκορ του πρώτου ημιχρόνου βάσει απόδοσης και ευκαιριών από την πλευρά των γηπεδούχων, που δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Άψαλο και μπορούσαν να τελειώσουν στα πρώτα 45 λεπτά το παιχνίδι.
Αφού δεν το κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο επιφύλαξε.με την επανέναρξη δυσάρεστες εκπλήξεις. Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο κατάφεραν να ισοφαρίσουν γρήγορα, αλλά έδειχναν να πατούν καλύτερα και με περισσότερη σιγουριά στο γήπεδο. Τα γκολ των φιλοξενουμένων πέτυχαν ο Μουζάκης το ομορφότερο τέρμα του αγώνα στο 48' και ο Ταρμπανης στο 55'. 
Η Πέλλα ομάδα-φάντασμα στην επανάληψη, έδειχνε καθηλωμένη και ανήμπορη να διαχειριστεί την νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την ισοφάριση και η Άψαλος κρατούσε με σχετική άνεση τον βαθμό, ενώ προσπαθούσε όσο μπορούσε και όσο της επιτρέπονταν, μήπως καταφέρει να πάρει περισσότερα. Έτσι το παιχνίδι κύλησε χωρίς μεγάλες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες, οι οποίες όσο πλησίαζε αυτό στη λήξη, έδειχναν να συμβιβάζονται με την ιδέα της ισοπαλίας. 
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, έκατσε η φάση και η Πέλλα βρέθηκε από το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Μπρατσούδη, να κρατά την υπόθεση νίκη στα πόδια της. Κακή αλλά εύστοχη η εκτέλεση πέναλτι από τον Καραμούζα και η νίκη-λύτρωση ήταν γεγονός! Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Πέλλα ανακουφισμένη και την Άψαλο διαμαρτυρόμενη για τις καθυστερήσεις που υπέδειξε ο κ. Καραμπατάκης, τόσο στο τέλος του αγώνα όταν έγινε το πέναλτι, όσο και στο τέλος του ημιχρόνου, όταν η Πέλλα πέτυχε το τρίτο της τέρμα.
Πολύ καλή η Πέλλα στο πρώτο ημίχρονο με τρέξιμο, πρέσινγκ, ομαδικότητα και αποφασιστικότητα, κάκιστη στο δεύτερο σε πλήρη αποσυντονισμό και αποδιοργάνωση. Μπορεί η Άψαλος να μην ήταν κάτι το φοβερό και τρομερό, ήταν όμως μια συνεπής και μαχητική ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό αντιδρώντας ιδανικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Καλός ο κ. Καραμπατάκης και οι βοηθοί του. Δεν έχω ακριβή άποψη αν είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων για τις καθυστερήσεις, αφού μαζί με το χρόνο σε αρκετά διαστήματα παγώσαμε κι εμείς στο δεύτερο ημίχρονο. Πάντως σίγουρα δεν υπήρξαν «υπερβολικές» καθυστερήσεις που να δικαιολογούν τέτοιες αντιδράσεις και οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να τα βάζουν με την τύχη και την ψυχραιμία τους, αφού εκτός από τον αγώνα έχασαν και ποδοσφαιριστή τους στην εκπνοή με απευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Σταυρακάκης(Ριζόπουλος), Τόζογλου, Καμπούρης, Χωραφάς, Βόλκος(Παναγιωτέλης), Μπουράκης, Χαχαμίδης, Μπρατσούδης, Γεωργιάδης, Καραμούζας


Δεν υπάρχουν σχόλια: