Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

"ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ" - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Έντονα συναισθήματα βίωσαν οι μαθητές, καθηγητές και γονείς που  παρακολούθησαν την ετήσια εκδήλωση Φυσικής Αγωγής του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών με θέμα τον Αθλητισμό και την Αναπηρία και γενικό τίτλο:"Θέλω και Μπορώ!".Οι καλεσμένοι -κορυφαίοι-  αθλητές μ' αναπηρία που συμμετείχαν στην  εκδήλωση της 2ας Δεκεμβρίου , Δανιλάκογλου Βλάσης, Θωμαίδης Βύρων, Νίκου Ευάγγελος, Παυλίδου Νικολέτα καθώς και ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Σερέτης Θεολόγος, ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε η φωνή τους  να γίνει πιο δυνατή , ν΄αφυπνίσει  συνειδήσεις και ν' αποδείξει ότι ρόλος ενός σχολείου, δεν είναι μόνο η μετάδοση γνώσεων αλλά και η παροχή των ερεθισμάτων εκείνων που θα ευαισθητοποιήσουν και θα συμβάλουν στην διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.
« Οι Πρωταθλητές που μας τιμούν με την παρουσία τους απόψε και κρύβουν τόση δύναμη μέσα τους,είναι καθημερινοί  άνθρωποι, όπως όλοι μας» τόνισε στην προσφώνησή του  ο διοργανωτής της ημερίδας Σερέτης Θεολόγος . «Εργάζονται,αθλούνται, ερωτεύονται, παντρεύονται, ... Την αναπηρία τους  τη νιώθουν  όταν κάποιοι συμπολίτες τους ,όπως εμείς, τους δυσκολεύουμε... Το γεγονός ότι κατορθώνουν τα ακατόρθωτα για μας, δεν σημαίνει πως  ο καθένας μας έχει  λιγότερες ευθύνες σ’ αυτό που του αναλογεί. Άλλωστε οι αθλητές αυτοί , με δύναμη για ζωή, παρά τις καθημερινές δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν, δεν χρειάζονται χαρακτηρισμούς που να τους χαϊδεύουν τα αυτιά, για να αγωνίζονται. Αντιλαμβάνονται πλήρως, πως αυτά που δημιουργούν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους είναι η στάση τους προς τη ζωή και ο σκληρός αθλητικός  τους αγώνας -πάντα σε συνάρτηση με τον αγώνα της οικογένειάς τους και την επικοινωνία με αγαπημένους φίλους, δασκάλους, προπονητές - και όχι κάποια …αυτόματη λειτουργία που εγκαθίσταται στην ύπαρξή τους μαζί με την αναπηρία.."Το  πλούσιο πρόγραμμα  περιελάμβανε παρουσίαση της αναπηρίας και των  αντίστοιχων αθλημάτων, γνωριμία  των  καλεσμένων - καταξιωμένων πρωταθλητών στο πολυπληθές κοινό , χορευτικό-θεατρικό  δρώμενο με τίτλο "Η Αγάπη μένει πάντα εδώ" (Πρωταγωνιστές: Πορφυριάδου Σοφία  και Θωμαίδης Γρηγόρης, χορογραφία Μακρής Βασίλης),παρουσίαση τραγουδιού ,που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση,  με τίτλο :" Θέλω και Μπορώ!- Το Τραγούδι μας, από μέλη της χορωδίας του Γυμνασίου (Στίχοι :Σερέτη Σταυρούλα, μελοποίηση του Καθηγητή μουσικής  κ. Λάιου Αθανάσιου) καθώς επίσης και βραβεύσεις -απονομές στους μαθητές-τριες , νικητές -τριες των παράλληλων διαγωνισμών- δράσεων της εκδήλωσης, αυτές του καλύτερου βίντεο (Πασσαλής Γιώργος) ,ποιήματος(Σαχπατζίδου Μαρία) και αφίσας( Κρυωνά Ιωάννα,Γκιντσούδη Σοφία, Καρατσαλιώτη Αλίνα) με συμβολικά δώρα, όπως  διπλώματα και αθλητικές μπάλες .
Η προβολή  αρκετών  βίντεο με παρουσίαση των αντίστοιχων αθλημάτων, των  στιγμών  μεγάλων  διακρίσεων κι επιτυχιών των καλεσμένων , αλλά περισσότερο οι αφηγήσεις  και οι απαντήσεις τους στις ερωτήσεις των μαθητών αφύπνισε,  εντυπωσίασε , συγκίνησε  αλλά και ενημέρωσε  τους θεατές  για τις  χαρές  αλλά και τις δυσκολίες της επίμονης  αθλητικής  προσπάθειας αλλά  παράλληλα τους  γέμισε με αισιοδοξία και περηφάνεια  για τις δυνατότητες των Ελλήνων  αθλητών μ' αναπηρία.
Στο τέλος πραγματοποιήθηκαν  απονομές και βραβεύσεις στους καλεσμένους πρωταθλητές , με αντίστοιχα διπλώματα συμμετοχής, πλούσιες  ανθοδέσμες αλλά και ελληνικές σημαίες ,που συμβολικά τους  δόθηκαν από το 3ο Γυμνάσιο για να υψώνονται σε κάθε τους απονομή στην  Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Με τη λήξη της εκδήλωσης, σε κλίμα ευχάριστο και με την ικανοποίηση όσων παρευρέθηκαν στην μοναδική αυτή γιορτή του Αθλητισμού,  δόθηκε η δέσμευση ότι όλοι - ως πολίτες -θ'αναθεωρήσουν  τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις , τηρώντας  πιο υπεύθυνη στάση στην καθημερινότητά τους , όχι πια  μόνο για τον εαυτό τους  αλλά και για  τους συμπολίτες τους  όπως είναι ο Δανιλάκογλου Βλάσης, ο Θωμαίδης Βύρωνας, .ο Νίκου Ευάγγελος και η Παυλίδου Νικολέτα.που μας κάνουν πάντοτε υπερήφανους με τις αθλητικές τους επιτυχίες σ' ολάκερη την υφήλιο!....












Δεν υπάρχουν σχόλια: