Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Πέλλα - Ριζάρι (4-0)6-2

Σοβαρή ποδοσφαιρική κριτική δεν μπορεί να γίνει για τη σημερινή αναμέτρηση, στην οποία η ομάδα μας επιτέλους επανήλθε στον δρόμο των επιτυχιών, πετυχαίνοντας μάλιστα ευρεία νίκη. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μ' έναν αντίπαλο που ήταν ο μισός μια μέτρια ομάδα της Α1 και ο άλλος μισός, ομάδα των χαμηλότερων ερασιτεχνικών κατηγοριών της Ένωσης Πέλλας. 
Το γήπεδο αρκετά βαρύ λόγω της πολύωρης βροχόπτωσης, αλλά με ενέργειες της διοίκησης της Πέλλας τουλάχιστον αποφεύχθηκαν τα χειρότερα ή ακόμη και μια πιθανή αναβολή.
Από τακτικό ποδόσφαιρο λίγα πράγματα σήμερα στο γήπεδο της Πέλλας, όπου οι κατά διαστήματα εξαιρετικές ατομικές προσπάθειες και το προσωπικό ταλέντο έδωσαν «χρώμα» στο παιχνίδι. Μέχρι την επιτυχία του πρώτου γκολ της Πέλλας από τον Τόζογλου με σουτ εντός περιοχής στο 15', το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τους φιλοξενούμενους να έχουν ελαφρώς την μερίδα του λέοντος στις καλές ευκαιρίες για σκοράρισμα. Από το γκολ και μετά όμως η Πέλλα πήρε μέτρα στο γηπέδο και δημιουργούσε πυκνά-συχνά τις προϋποθέσεις για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, κυρίως με ατομικές ενέργειες. Τέρμα που ήρθε όμως, ύστερα από στημένο και κεφαλιά του Καραμούζα στο 20'. Το τρίτο τέρμα και πάλι από τον Καραμούζα πέντε λεπτά αργότερα, όταν ολοκλήρωσε με ιδανικό πλασέ ατομική του προσπάθεια. Ομαδικό το τέταρτο γκολ, και τελικό αποδέκτη τον Μπρατσούδη με σχετικά εύκολο τελείωμα στο 40'. Η Πέλλα είχε τον πλήρη έλεγχο και στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, φέρνοντας εύκολα την μπάλα στην περιοχή του Ριζαρίου, με τους αμυντικούς να διώχνουν όπως όπως. Η κάπως ζωντανή μεσοεπιθετική γραμμή των φιλοξενουμένων, μετά το πρώτο γκολ των γηπεδούχων, δεν είχε την αποτελεσματικότητα και τις λύσεις για να προβληματίσει την «προβληματική» και σήμερα άμυνα της Πέλλας.
Το δευτέρο ημίχρονο ξεκίνησε σχεδόν όπως το πρώτο, με τους φιλοξενούμενους να προειδοποιούν πρώτα μ' ένα τετ α τετ που απέκρουσε ο Ογκανέζωβ και να καταφέρνουν να μειώσουν το σκορ με ωραίο πλασέ του Μίσκου στο 50', όταν «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της Πέλλας. Πέντε λεπτά αργότερα η Πέλλα κέρδισε πέναλτι και ο Καραμούζας το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 5-1. Στο 70' πάσα μισό γκολ του Μπρατσούδη στον Καραμούζα και ο τελευταίος με κοντινή προβολή πέτυχε το έκτο τέρμα της Πέλλας και το τέταρτο προσωπικό του στην σημερινή αναμέτρηση. Μέχρι το τέλος του αγώνα, υπήρξαν κυρίως από την Πέλλα ευκαιρίες για γκολ, όμως αυτός που το πέτυχε ήταν ο Ορφέας με ωραία κεφαλιά του Κρώμτση στο 85'. Το τελικό σφύριγμα βρήκε μάλλον και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες, με την Πέλλα να κερδίζει με μεγάλο σκορ προσθέτοωντας στο ενεργητικό της τρεις ακόμη βαθμούς και τον Ορφέα να πετυχαίνει δύο τέρματα σε εκτός έδρας παιχνίδι.
Η Πέλλα σε κάθε σχεδόν παιχνίδι φέτος εύκολο ή δύσκολο, φροντίζει να επιδεικνύει τις αρετές κα ιτις αδυναμίες της. Αρετές που γνωρίζουμε λίγο πολύ όλοι που παρακολουθούμε την ομάδα... Το άσχημο είναι πρώτα απ' όλα ότι τις αρετές μας δεν τις βγάζουμε σε ομαδικότητα, ενώ και στις αδυναμίες, δεν δείχνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι ουσιαστική βελτίωση. Και προσωπική μου άποψη είναι ότι δύσκολα αυτό θα αλλάξει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά κι αν αυτό συμβεί σε κάποια παιχνίδια, θα είναι περιστασιακό και εντελώς συγκυριακό. Αξιέπαινη η χρησιμοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών από τον κ. Μάκριδη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τοου αγώνα, οι οποίοι έδειξαν ότι σε βάθος χρόνου και με τις απαραίτητες συμμετοχές, θα αποτελούν στο άμεσο μέλλον αξιόπιστες λύσεις για την ομάδα μας.
Ο Ορφέας αξιοπρεπής επιθετικά, όμως «σουρωτήρι» αμυντικά, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να σώσει την «παρτίδα» αν δεν αλλάξει πρόσωπα και πράγματα την περίοδο του Ιανουαρίου ώστε να παλέψει για τις πιθανότητες που του αναλογούν.
Πολύ καλός ο κ, Τριαναταφυλλίδης σ' ενα σχετικά «εύκολο» παιχνίδι, έδειξε όμως ότι μπορεί να σφυρίζει άνετα ακόμα και σημαντικά παιχνίδια της κατηγορίας.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Σταυρακάκης, Τόζογλου, Καμπούρης, Ριζόπουλος(Δεληλάμπου Χ.), Μπρατσούδης, Μπουράκης, Χαχαμίδης, Χωραφάς(Παλιάικος), Γεωργιάδης(Σιάγκας), Καραμούζας





Δεν υπάρχουν σχόλια: