Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Στο χέρι των τραπεζών οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» δεν φέρνει νέο νόμο για παράταση απαγόρευσης των πλειστηριασμών και τους αφήνει στην κρίση των «συγκυβερνητών» της τραπεζιτών!
Στον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών βασίζεται η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν θα φέρει νέο νόμο για την παράταση. Δεν θα υπάρξει ξεχωριστή ρύθμιση ούτε για τα "κόκκινα δάνεια" των φυσικών προσώπων.
"Η μάχη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και τη μείωση των τιμών συνεχίζεται σκληρά. Δεν συζητήσαμε θέμα πλειστηριασμό αλλά με τον κώδικα δεοντολογίας από 1η Ιανουαρίου, δεσμεύονται οι τράπεζες για προστασία της πρώτης κατοικίας", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση, δεν θα φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση για παράταση, κάτι που δεν ήθελε και η τρόικα.
Επομένως επαφίεται στον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, ο οποίος εκτός από τα ακίνητα αφορά και σε δάνεια και κάρτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κώδικας είναι δεσμευτικός ωστόσο δεν είναι... νόμος.
Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να φέρει ξεχωριστή ρύθμιση για τα φυσικά πρόσωπα. Όλοι θα πάνε στο νόμο Κατσέλη, ο οποίος καλύπτει τους δανειολήπτες, ωστόσο παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: