Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Διευκρινίσεις στα δημοσιονομικά και ρητές δεσμεύσεις» ζητά η τρόικα

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ EMAIL
Εστάλη τα ξημερώματα στο οικονομικό επιτελείο το απαντητικό e-mail της τρόικας και στο οποίο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, οι δανειστές ζητούν «εξηγήσεις στα μέτρα για τα δημοσιονομικά» και «πιο ρητές δεσμεύσεις» για ορισμένα θέματα.
Την είδηση για την απάντηση της τρόικας επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η οποία τόνισε ότι «παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δεν γνωρίζω τι λέει».
Όσο για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, πηγή τρόικας που βρίσκεται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε τα ξημερώματα στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ότι δεν αποκλείεται πλέον η τρόικα να φτάσει στην Αθήνα το Σάββατο, ωστόσο χρειάζεται ακόμα συζήτηση επ' αυτού.
Η ίδια πηγή τόνισε χαρακτηριστικά: «Ακόμα καμία ημερομηνία, αλλά η τρόικα έστειλε απάντηση στην κυβέρνηση, έτσι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζω ότι σύντομα θα συμφωνήσουν σε ημερομηνία επιστροφής. Ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα δημοσιονομικά μέτρα καθώς επίσης και πιο ρητές δεσμεύσεις για ορισμένα από τα θέματα. Δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς πρόκειται για μια εμπιστευτική συζήτηση με την κυβέρνηση. Δεν θα απέκλεια το Σάββατο αλλά κατανοώ την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών».
Αργά χθες το βράδυ και ενώ είχε ολοκληρωθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας οι πληροφορίες ανέφεραν πως Αθήνα και Βρυξέλλες είχαν ήδη ξεκινήσει να συζητούν για επιστροφή της τρόικας το Σάββατο ωστόσο το ΔΝΤ εξακολουθούσε να κρατά αδιάλλακτη και σκληρή στάση.
Μέχρι χθες το μεσημέρι η κυβέρνηση περίμενε «καθαρή» θέση της τρόικας, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων που έχει ήδη σχεδιάσει ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: