Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το δέντρο του Αστερόκοσμου άναψε στη γιορτινή Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο στα Βαλκάνια.
«Δέντρο άναψε» και το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αστερόκοσμου φωτίστηκε μετά τη φωνητική εντολή του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Ορφανού, ο οποίος εγκαινίασε χθες το πιο λαμπρό εορταστικό πάρκο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo.
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Αστερόκοσμου, του μεγαλύτερου θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου των Βαλκανίων, όπου ο ουρανός φωτίστηκε από δεκάδες πολύχρωμα ιπτάμενα φαναράκια.
Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν από νωρίς τον Αστερόκοσμο, το καρουζέλ δεν σταμάτησε στιγμή να γυρνά, στα διαδραστικά εργαστήρια ακούγονταν χαρούμενες φωνές μικρών παιδιών, στα υπαίθρια μηχανοκίνητα παιχνίδια και στα παγοδρόμια επικρατούσε το αδιαχώρητο και το Παγωμένο Δάσος προσέλκυε με το μυστήριο του όσους ήθελαν να εξερευνήσουν το περιεχόμενο του.  
Και όλα αυτά υπό τους ήχους από τα κρουστά του μουσικού συνόλου Paranaue που παρέσυρε τους επισκέπτες στον ρυθμό του, υπό τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες και την υπέροχη jazz μουσική της Εύης Σιαμαντά από την υπαίθρια μουσική σκηνή της έκθεσης, ενώ στην ατμόσφαιρα υπήρχε διάχυτη η μυρωδιά των λουκουμάδων, της σοκολάτας και του ζεστού κρασιού.   
Το Πέτρινο Χωριό του Άι Βασίλη, το Εργοστάσιο Παιχνιδιών, το Χωριό από Ζαχαρόπαστα, τα παραμυθένια εργαστήρια, το μεγαλύτερο λούνα παρκ, τα δύο παγοδρόμια επιφάνειας 600 τ.μ. και τα καθημερινά θεατρικά, ακροβατικά και μουσικά δρώμενα είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα του φετινού Αστερόκοσμου.
Μαζί φόρεσε τα γιορτινά του και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, που φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, εκτός από τις ευχές της διοίκησης και του προσωπικού του εθνικού εκθεσιακού φορέα, τόνισε πως ο Αστερόκοσμος, που θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2015, γίνεται πλέον μία Βαλκανική ατραξιόν για τη Θεσσαλονίκη, την οποία από εδώ και πέρα θα τη θυμόμαστε όχι μόνο τον Σεπτέμβριο για τη ΔΕΘ, αλλά και τον Δεκέμβριο για τον Αστερόκοσμο.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι βουλευτές  Σταύρος Καλαφάτης και Θεόδωρος Καράογλου, o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο γ.γ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Αντώνης Γυφτόπουλος και τα μέλη του δ.σ της ΔΕΘ-Helexpo.Ο Αστερόκοσμος μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτός μόνο απογευματινές και βραδινές ώρες, από τις 17:00 έως τις 22:00. Τα Σαββατοκύριακα 13 και 14 Δεκεμβρίου, αλλά και 20 και 21 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 22:00. Από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00 και τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τις 11:00 έως τις 20:00.
Η γενική είσοδος στον Αστερόκοσμο (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλο το θεματικό πάρκο και απεριόριστη συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, δράσεις και θεάματα, καθώς και δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo (είσοδος από πύλη Εμπορίου). Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν, ενώ το εισιτήριο για οικογένειες 4 ατόμων ορίστηκε στα 20 ευρώ. Η είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.
Ο Αστερόκοσμος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
 
Πηγή: voria.gr
 
Ο Αστερόκοσμος
Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα στον Αστερόκοσμο και σας υποδέχεται όλους σ’ ένα γιορτινό, λαμπερό, φωτεινό και κυρίως παραμυθένιο τοπίο.
Εικόνες βγαλμένες από τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες που αγαπήσαμε, το παγωμένο δάσος με έλατα, πολύχρωμα στολίδια και λαμπιόνια, τάρανδοι και ελάφια που αφήνουν τα ίχνη τους πάνω στο χιόνι τρέχοντας να κρυφτούν πίσω από τα χιονισμένα πεύκα.
Χαρούμενες, παιδικές παρέες φτιάχνουν χιονάνθρωπους με κασκόλ και μύτη από καρότο, γλιστρούν με τα έλκηθρα πάνω στο χιόνι και λίγο παρακάτω, στο λούνα-παρκ, στα τρενάκια, στα παγοδρόμια, ακροβάτες και μουσικοί, μολυβένια στρατιωτάκια, επιβλητικοί καρυοθραύστες, χάρτινα καραβάκια, μέχρι να χαθεί το φως της μέρας και να πέσει το σκοτάδι. Στον χειμωνιάτικο ουρανό λάμπουν φωτεινά αστέρια, άγγελοι και κάπου εκεί πάνω τα εργατικά και σκανταλιάρικα ξωτικά εργάζονται ασταμάτητα… εκεί στο βάθος του ορίζοντα σαν να φαίνεται και το χρυσαφένιο έλκηθρο του Άι Βασίλη που τρέχει για να προλάβει…
Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη λαχταριστές μυρωδιές από χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, μελωδίες και κάλαντα από τρίγωνα και τυμπανιστές… Ένα τοπίο μαγικό! Το σκηνικό του Αστερόκοσμου! Σας περιμένει για να σας ταξιδέψει ταξιδέψει νοερά στο χιονισμένο χωριό του Άι Βασίλη.
Ελάτε στον Αστερόκοσμο, σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι και να είστε σίγουροι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ και ΑΞΕΧΑΣΤΑ!!!!!
 
Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Αστερόκοσμου για περισσότερες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: