Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εγκληματική η αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές!

Και ας ασχοληθούμε σήμερα και με το κομμάτι του τουρισμού, το οποίο με αφορά άμεσα, αμέσως μετά τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων μια και είμαι ένας από τους 700.0000 που εργάζονται σε αυτά και τις ευλογίες όλων των όμορων τουριστικά με την Ελλάδα μας χωρών με πρώτη πρώτη την Ιταλία.
Ομιλώ φυσικά για την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, στα έσοδα διαμονής των ξενοδοχείων κυρίως, απο 6,5 % εις το 13.%..Πρόκειται για ένα έγκλημα, διότι βάλλει πανταχόθεν τις μόνες επιχειρήσεις της Ελλάδος οι οποίες έχουν ανοδική δυναμική, πρωτόγνωρη σε σχέση με κάποιες άλλες μορφές επιχειρήσεων, εν μέσω μιας τρομακτικά σπαρασσόμενης οικονομίας.
Και. αυτό είναι άξιον αναφοράς.για έναν κλάδο δηλαδή, ο οποίος απασχολεί άμεσα αμειβόμενους 700.000 υπαλλήλους συν όλα τ' άλλα και πάρα πολλές χιλιάδες έμμεσες συναλλαγές. Επίσης πιθανότατα μια τέτοια εξέλιξη θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε κάποιους ξενοδοχουπαλλήλους.οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να μην εργαστούν την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, λόγω αυτής της τόσο δυσάρεστης εξέλιξης με την αυξηση του ΦΠΑ και να προσθέσει κι άλλους ανέργους στο ήδη υπάρχον μεγάλο 30% ποσοστού των ανέργων..Θα επιφέρει επίσης μείωση του ΑΕΠ. κατά 2,5 με 3 μονάδες.
Εγώ λοιπόν τολμώ να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω και να προτείνω στην ελληνική κυβέρνηση να βρει το ποσό που θα τους επιφέρει η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, κάνοντας ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΤΟ ΙΟΝΙΟ Η ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΙΣΟΠΟΣΟ με το κέρδος απ' την άνοδο της φορολόγησης.
ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!

Πρώην πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Πέλλας
Θωμάς Γιόφκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: