Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Διάγγελμα Σαμαρά: Ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, αν χρειαστεί

Για επιλογή που αποπνέει σεβασμό στην κοινωνία και τους πολίτες πέρα από τις πολιτικές προτιμήσεις τους έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο διάγγελμά του, αναφορικά με την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε, πως από κοινού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατέληξαν απόφαση επίσπευσης της Προεδρικής εκλογής, για να απομακρύνουν το κλίμα "πολιτικής αβεβαιότητας" που είχε διαμορφωθεί τελευταία στη χώρα.
"Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών. Κι έτσι, ενώ οικονομικά είχαμε σταθεροποιηθεί και είχαμε μπει επιτέλους στην ανάκαμψη, δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας μέσα στην Ελλάδα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Όπως όφειλε να κάνει, η κυβέρνησή μας αποφάσισε να απομακρύνει αυτή την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα, επισπεύδοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας", σημείωσε ο πρωθυπουργός.
"Εξάλλου, η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, να δώσει τεχνική παράταση του προγράμματος στη χώρα μας, δείχνει ότι και στην Ευρώπη συνειδητοποιούν, ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα", τόνισε, προσθέτοντας, πως με την εκλογή του νέου Προέδρου "θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα και η χώρα μας θα είναι έτοιμη, να μπει στη μετά Μνημόνιο εποχή".
Για τον λόγο αυτόν, όπως είπε, κατέληξαν στην επιλογή του πρώην υπουργού, βουλευτή και Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ, με διακρίσεις στον ευαίσθητο τομέα της προστασίας του Περιβάλλοντος, Σταύρου Δήμα.
"Ο Σταύρος Δήμας είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, αλλά και εμπνέει. Ενώνει πολίτες πέρα από κομματικές προτιμήσεις και εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό".
"Θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες, αν χρειαστεί. Ενώνει τους πολίτες πέρα από πολιτικές προτιμήσεις. Με την εκλογή του νέου Προέδρου, η Ελλάδα θα είναι απόλυτα σταθερή και πολιτικά και οικονομικά, θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη  μέρα της σταθερότητας και της ανάπτυξης", κατέληξε ο κ.Σαμαράς.
Νωρίτερα την Τρίτη, ο κ. Δήμας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου. Ο κ. Δήμας σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος, απάντησε "θα μιλήσει ο πρόεδρος".


Το διάγγελμα Σαμαρά

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: