Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου για τον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων EUSO 2015

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στο 2ο Λύκειο Έδεσσας (πρώην «Πολυκλαδικό»), διεξήχθη η προκριματική φάση (για το νομό Πέλλας) του μαθητικού διαγωνισμού πειραμάτων Φυσικών Επιστημών της «13ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών - EUSO 2015».
Διοργανωτής ήταν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του 2ου Λυκείου Έδεσσας.
Συμμετείχαν τριάντα εννέα μαθητές και μαθήτριες από τα εξής Λύκεια του νομού μας:
·        1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
·        2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
·        1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
·        3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
·        Γενικό Λύκειο Σκύδρας
·        Γενικό Λύκειο Καλής
·        Γενικό Λύκειο Άρνισσας
·        Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου
καθώς και αριθμός εκπαιδευτικών (συνοδοί καθηγητές, αξιολογητές, οργανωτική επιτροπή).
Στις εργαστηριακές αίθουσες του κτιρίου επικρατούσε ζωντάνια και εφηβικός ενθουσιασμός. Τα παιδιά χειρίστηκαν επιστημονικές συσκευές, συνεργάστηκαν, σκέφτηκαν, προβληματίστηκαν, δυσκολεύτηκαν, έστυψαν το μυαλό τους, ένιωσαν ικανοποίηση από τη διεκπεραίωση εργαστηριακών δραστηριοτήτων, αστειεύτηκαν, έμαθαν. Αν και ήταν ένας απαιτητικός διαγωνισμός, δεν υπήρχε κλίμα κατήφειας και ανηλεούς ανταγωνισμού. Τα παιδιά χάρηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτή την εμπειρία με τα πειράματα.
Ευχαριστούμε θερμά τα σούπερ μάρκετ «Διαμαντής  Μασούτης  Α.Ε.» και «Lidl  Ελλάς» για την προσφορά τους στο mini catering που διοργανώθηκε για τα παιδιά που συμμετείχαν.

Ο Δ/ντής Δ.Ε. Πέλλας
Δρ. Κούγκας Κωνσταντίνος Χημικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια: