Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΟ 30ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Θεσσαλονίκης  στις 13 και 14-12-2014 στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης.
Η συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Γιαννιτσών σ'αυτό το φεστιβάλ, που θεωρείται από τα πιο αξιόλογα στον βορειελλαδικό χώρο, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους με την παρουσίαση του απαιτητικού μουσικού έργου των Ν. Καζαντζάκη και Μ. Χατζηδάκη "Καπετάν Μιχάλης" υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Χορωδίας Δημ. Καμπούρογλου και με την καθοριστική συμβολή των εκλεκτών μουσικών Γιάννη Ανδρόνογλου (κιθάρα) και Αλέξανδρου Μπλέτσου (βιολί).
Οι χορωδοί ως γνωστό είναι άνθρωποι της καθημερινότητας, κυρίως ερασιτέχνες, αλλά που επίμονα ασχολούνται όλο το χρόνο και εκφράζονται μέσα από την ποίηση, τους στοίχους, τις συνθέσεις και μουσικές επεξεργασίες μεγάλων δημιουργών, υποβοηθούμενοι από την ακούραστη, πολλές φορές ψυχοφθόρα, αλλά σίγουρα τη δημιουργική δουλειά του μαέστρου και των μουσικών που την συνοδεύουν, που παρά τις επαγγελματικές τους δυσκολίες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, τη ψυχή τους, για το καλύτερο μουσικό αποτέλεσμα. 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Θεσσαλονίκης κάθε χρόνο συμβάλλει στην ανάπτυξη των πολιτιστικών ιδεωδών, στην καλλιέργεια υψηλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ ανθρώπων φορέων και χωρών, καθώς και στη συνεργασία τους μέσω της μουσικής που είναι η αμεσότερη μορφή τέχνης.
Σκοπός του  είναι η διάδοση, η προβολή και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής.
Για τις γιορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, από την Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών, ευχές για αγάπη και αλληλεγγύη, που αποτελούν τ'απαραίτητα συστατικά για ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: