Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Στις 25 ψηφίζουν οι Έλληνες και όχι ο Σόιμπλε

Το συμπληρωμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ του Σαββάτου, ανοίγοντας τις εργασίες του διαρκούς συνεδρίου του κόμματος, στην κατάμεστη από κόσμο αρένα του κλειστού γυμναστηρίου Ταε Κβο Ντο στο παλαιό Φάληρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκέλος της ομιλίας του, ζήτησε εντολή διαπραγμάτευσης και αυτοδυναμία στη βουλή για «να δώσουμε αυτοδυναμία στο λαό μας»,  έθεσε το δίλημμα μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, υποταγή ή διαπραγμάτευση, λιτότητα ή ανάπτυξη.

Δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται το κράτος δικαίου παντού καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί με δομές και νοοτροπίες που κυριάρχησαν ως το 2009.
Όσο αναφορά την κατάσταση της οικονομίας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν και γνωρίζει ότι παραλαμβάνει καμένη γη και διαλυμένη παραγωγική βάση θα οδηγήσει τη χώρα στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά τον όποιο κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε τη λέξη αλήθεια σε μια τεράστια εκστρατεία ψέματος.
Απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα τη χρεοκοπία της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας αντέτεινε ότι το «κρυφό» πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεδρίου.

Αντιθέτως, κατηγόρησε το Σαμαρά ότι κρύβει το email Χαρδούβελη προς την τρόικα – στην πραγματικότητα είναι email Σαμαρά, είπε – είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και της τρόικας, το όποιο προβλέπει σκληρά μέτρα λιτότητας.
Αποκάλεσε τον πρωθυπουργό  «οπισθοφυλακή του Σόιμπλε» αλλά στις 25 Γενάρη πρόσθεσε δεν ψηφίσει ο κ. Σόιμπλε ψηφίζουν οι Έλληνες.

Όσο αναφορά την κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, διευκρίνισε ότι αυτή θα διεξαχθεί εντός των ευρωπαϊκών πλαισίων και θεσμών με στόχο μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με την οποία θα επιδιωχθεί η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του και μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του, εξαίρεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων από τον υπολογισμό του χρέους για ορισμένη χρονική περίοδο, συμφωνία για ένα νέο ευρωπαϊκό  new deal, και ποσοτική χαλάρωση με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στους 4 άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα μέτρα για την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, το εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας, και τέλος τις μεταρρυθμίσεις στης δημόσιας διοίκησης και των θεσμών.

Όσο αναφορά τις μεταρρυθμίσεις στη δομή του κράτους και δημόσια διοίκηση, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά ότι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται μόνο 10 υπουργεία και πως θα καταργηθούν τα πολυάριθμα κυβερνητικά όργανα που λειτουργούν ως φυτώρια διαφθοράς και διάχυσης της κυβερνητικής ευθύνης.

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: