Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλεί το τρομομακελειό εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 ανθρώπους του Τύπου νεκρούς, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολύ γνωστοί σκιτσογράφοι, και επτά σοβαρά τραυματίες. Η τρομοεπίθεση μίσους έγινε παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στη Γαλλία, ακόμη και στην ίδια την εφημερίδα, η οποία φυλασσόταν από αστυνομικούς. Και μόνο το στοιχείο αυτό δείχνει ότι ο ασύμμετρος πόλεμος των φανατικών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα ασφαλείας.
Την ώρα που η ανθρωπότητα παρακολουθούσε με αποτροπιασμό τις δραματικές εξελίξεις και το ανθρωποκυνηγητό των γαλλικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μισαλλόδοξων δολοφόνων, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους με σύνθημα "Je Suis Charlie" ("είμαι ο Charlie"), εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα της σφαγής και διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν την ελευθερία της έκφρασης και της συνύπαρξης των διαφορετικών απόψεων. Λίγο αργότερα, ο διαδικτυακός τόπος της εφημερίδας επαναλειτούργησε και μηνύματα αλληλεγγύης κατέκλυσαν το Διαδίκτυο, ενώ τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο αναρτούσαν την εικόνα που έγινε σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης.
Στην Ελλάδα τα κόμματα καταδίκασαν το τρομομακελειό. Θλιβερή εξαίρεση ο Σαμαράς, ο οποίος, σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικής τυμβωρυχίας τη στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος συγκλονίζεται από την αιματηρή επίθεση, επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο θλιβερός αρχηγός της Δεξιάς εκμεταλλεύτηκε, χωρίς ντροπή, τον ανθρώπινο πόνο και τον παγκόσμιο αποτροπιασμό για μικροπολιτικούς λόγους: "Είδατε τι έγινε στη Γαλλία, και εδώ καλούν και άλλους μετανάστες μοιράζοντας ιθαγένεια", είπε χωρίς αιδώ.
Για άλλη μια φορά ο Σαμαράς καταφεύγει στην ακροδεξιά ατζέντα του μίσους, εξισώνοντας τους ρακένδυτους μετανάστες που αγωνίζονται στις χώρες τους να γλιτώσουν από τα χέρια των τζιχαντιστών με τους μισαλλόδοξους πιστολέρο που διψούν για αίμα. Ένας μικρός πολιτικός στη θέση του πρωθυπουργού μιας χώρας με Ιστορία, η οποία δημιούργησε την ίδια την έννοια της φιλοξενίας.
Το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι ασφαλώς ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή και χωρίς μισαλλοδοξίες ή νέα κάστρα που ανήκουν στην εποχή του Μεσαίωνα. Η δημοκρατία δεν απειλείται από την αλληλεγγύη σε φτωχούς συνανθρώπους μας που αναζητούν "γη και ελευθερία", μακριά από τις εμπόλεμες περιοχές, αλλά από τους μισαλλόδοξους, εντός και εκτός της Ευρώπης, που εναντιώνονται στις αξίες που μας κληροδότησε ο Διαφωτισμός και η Γαλλική Επανάσταση.

Πηγή: avgi.gr