Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μαρίν Λεπέν: η αριστερή «συνιστώσα» του Σαμαρά

Ο διεθνής σάλος που προκλήθηκε από την προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη σφαγή στο «Charlie Hebdo» οδήγησε σε εύλογες συγκρίσεις με τη ρητορική της Μαρίν Λεπέν. Σταχυολογώντας όμως τις δηλώσεις των δύο πολιτικών βρεθήκαμε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Σε αρκετά θέματα ο πρωθυπουργός και στελέχη της Ν.Δ. υιοθετούν πολύ πιο ακροδεξιά ατζέντα από το νεοφασιστικό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας.
Ο πατέρας της Μαρίν Λεπέν κατηγορείται για πραγματοποίηση βασανιστηρίων στην Αλγερία, η μητέρα της ήταν «λαγουδάκι» στο Playboy και οι επικριτές της (μεταξύ των οποίων και η Μαντόνα) συνηθίζουν να ζωγραφίζουν σβάστικες στις φωτογραφίες της.
Ο Σαμαράς προτιμά να προβάλλει τις σχέσεις του με τον Ελύτη και την Πηνελόπη Δέλτα και να παρουσιάζεται σαν τη φωνή της λογικής στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Μια σύντομη αναζήτηση όμως σε πρόσφατες δηλώσεις των δύο πολιτικών αλλά και ορισμένων συνεργατών του Ελληνα πρωθυπουργού αποδεικνύει ότι η λέξη εξτρεμισμός περιγράφει πολύ συχνότερα τον Σαμαρά.
Ακόμη και στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στο «Charlie Hebdo» η πρώτη δήλωση της Λεπέν στρεφόταν εναντίον των φονταμενταλιστών του ισλάμ, ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να συνδέσει τους δράστες με το σύνολο των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων. Τα σχολεία που οραματίζεται η κόρη του φασίστα Ζαν Μαρί Λεπέν θα «αφομοιώνουν» πολιτισμικά τους μετανάστες. Ο Αντώνης Σαμαράς ονειρεύεται να πετάξει τα παιδιά των μεταναστών έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Μιλώντας για την επιστροφή της θανατικής ποινής η Λεπέν προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, σε αντίθεση με πολιτικούς όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης που ονειρεύονται να περάσουν τη σχετική απόφαση από το Κοινοβούλιο. Η Λεπέν ζητά αυτοχρηματοδότηση για όλους τους χώρους λατρείας, τη στιγμή που τα στελέχη της Ν.Δ. αντιδρούσαν ακόμη και στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους. Οσο για τον πατέρα της ακροδεξιάς πολιτικού, τουλάχιστον προσπαθεί να αποφύγει τη ρετσινιά του αρνητή του Ολοκαυτώματος, σε αντίθεση με πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. που διαφήμιζαν τα βιβλία του εθνικοσοσιαλιστή Πλεύρη και αρνούνταν ότι υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.
Σημαίνουν μήπως όλα αυτά ότι η Μαρίν Λεπέν εγκατέλειψε τον ακραίο λόγο του παρελθόντος; Σε καμία περίπτωση. Το Εθνικό Μέτωπο παραμένει ένα από τα πιο φιλοφασιστικά μορφώματα που γνώρισε η Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ερώτημα είναι πού κατατάσσεται πλέον ο Αντώνης Σαμαράς και το στενό πολιτικό του περιβάλλον;
● Η σταδιακή ισλαμοποίηση της χώρας μας και η αύξηση των πολιτικο-θρησκευτικών αιτημάτων θέτουν υπό αμφισβήτηση την επιβίωση του πολιτισμού μας.
Μαρίν Λεπέν
● Να απομακρυνθούν οι λαθρομετανάστες από αυτόν εδώ τον τόπο, που πλέον έχουν γίνει τύραννοι της κοινωνίας.
Αντ. Σαμαράς - προεκλογική συγκέντρωση, Μάιος 2012
● Κάποιοι αναρωτιούνται συχνά εάν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχαμε κατοχή. Θα πρέπει όμως, τότε, να μιλήσουμε και για τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στους δρόμους. Γιατί είναι και αυτό κατοχή. Είναι κατοχή τμήματος μιας περιοχής.
Μαρίν Λεπέν
● Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις, θα απομακρύνουμε όλους εκείνους που έχουν καταλάβει με τον χειρότερο τρόπο ολόκληρες περιοχές.
Αντ. Σαμαράς - διακαναλική συνέντευξη, Ιούνιος 2012
● Οι μετανάστες που μένουν άνεργοι για περισσότερο από τρεις μήνες θα πρέπει να απελαύνονται.
Μαρίν Λεπέν
● O αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος όσο και εκείνος των παράνομων μεταναστών και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Αντ. Σαμαράς στην εφημερίδα «Kurier», Ιανουάριος 2014
●Η αφομοίωση των (ξένων) μαθητών πρέπει να γίνει κανόνας για τα σχολεία.
Μαρίν Λεπέν
● Εχουν γεμίσει (τους βρεφονηπιακούς σταθμούς) όλοι οι μετανάστες και Ελληνας δεν μπορεί να μπει στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό. Αυτό τέρμα.
Αντώνης Σαμαράς, συνέντευξη στο «Ενικός»
● Κατ' αρχήν δεν έχουμε θέσεις στις φυλακές. Το σωφρονιστικό μας σύστημα είναι ντροπή. […] Κατά δεύτερον, οι ποινές που επιβάλλονται δεν είναι ανάλογες των αδικημάτων. Το βάρος των ποινών μειώνεται με αποτέλεσμα να μην προκαλούν πλέον φόβο. Τέλος, θα προστάτευα την αστυνομία και θα της έδινα τα μέσα για να επαναφέρει την τάξη στη χώρα μας.
Μαρίν Λεπέν
● Αστυνόμευση δεν υπάρχει, αν υπάρχει είναι περιορισμένη. Αν μπει κάποιος φυλακή, θα βγει γρήγορα. Μπορεί να μπει φυλακή, φυλακές δεν υπάρχουν.[…] Θα πρέπει η αστυνομία να είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα μέσα για αν αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Θα πρέπει να υπάρχει η ψυχολογία της διάθεσης για αλλαγή. Να υπάρχει η εντολή άνωθεν.
Αντ. Σαμαράς, video μήνυμα στο facebook, Απρίλιος 2012
●Τα μουσουλμανικά τεμένη δεν μπορούν να χρηματοδοτούνται από το δημόσιο ταμείο και θα απαγορεύσω τη χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Οι τόποι λατρείας πρέπει να χρηματοδοτούνται από τους πιστούς.
Μαρίν Λεπέν
● Τα τζαμιά δεν είναι απλά τόποι προσευχής, είναι και σύμβολα κυριαρχίας. Το Ισλάμ μυρίζει την αδυναμία μας από την παρακμή μας και θα γίνεται όλο και πιο επιθετικό. Μέχρι βέβαια να ξυπνήσουμε κι εμείς και η υπόλοιπη Ευρώπη, που μετράει όλο και πιο πολλούς νεκρούς.
Φαήλος Κρανιδιώτης, σύμβουλος πρωθυπουργού
● Θέλω να οργανώσω δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή.
Μαρίν Λεπέν
● Προσωπικά παραμένω υπέρ της θανατικής ποινής.
Μάκης Βορίδης, Ιανουάριος 2013
● Δεν λέω ότι δεν υπήρχαν θάλαμοι αερίων (στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο). Λέω ότι δεν τους έχω δει με τα μάτια μου.
Ζαν Μαρί Λεπέν
● Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο. Ούτε ένας. [...] Γιατί δεν αντέχω τα παραμύθια.
Αδ. Γεωργιάδης στην εκπομπή «Ελληνική Αγωγή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: