Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Εγκρίθηκε η πρόταση του Τσίπρα για τις συμμαχίες

Τι αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Στα ψηφοδελτια του κόμματος και οι πρώην μνημονιακοί βουλευτές.
Σε συναινετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για τις συμμαχίες να περνά με 3 λευκά και την Αριστερη Πλατφόρμα να απέχει απο την ψηφοφορία.
Στην εισήγηση απευθύνεται, μεταξύ άλλων, προσκλητήριο σε ολες τις δυνάμεις της αριστεράς και  σε "όσους με ανιδιοτέλεια συμπορεύθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια."
Τελικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν επέμεινε στην κατάθεση της τροπολογίας που ουσιαστικά απέκλειε από τα ψηφοδέλτια του κόμματος όσα πρόσωπα υπηρέτησαν από θέση ευθύνης μνημονιακές πολιτικές.
Στο τελικό κείμενο, όμως προστέθηκε η δέσμευση της ηγεσίας, που υπήρχε και στο κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος, πως πρόσωπα που συμμετείχαν από θεση  ευθύνης σε μνημονιακες κυβερνησεις δεν θα βρίσκονται σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Όπως αποφασίστηκε στην επόμενη Κεντρική Επιτροπη της 7ης Ιανουαρίου θα κλειδώσουν και τα πρόσωπα από τα οποία θα απαρτιστεί το συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος.

Αντώνης Αντζολέτος
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: