Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Αν η Πέλλα έβγαζε κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν «αυτοδύναμος»!

Ολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Πέλλα, επέφεραν οι Εθνικές Εκλογές 2015. Δεν είδαμε μόνο για πρώτη φορά την Αριστερά να βρίσκεται στην πρώτη θέση, αλλά να συγκεντρώνει κιόλας ποσοστά «αυτοδυναμίας»! Δείτε τι κοινοβούλιο θα είχαμε, αν η Πέλλα έβγαζε κυβέρνηση
Αν λοιπόν η Πέλλα έβγαζε κυβέρνηση, η βουλή θα ήταν πεντακομματική, ο ΣΥΡΙΖΑ με το 37% που έλαβε θα ήταν αυτοδύναμος με 157 έδρες, η ΝΔ στην αξιωτική αντιπολίτευση με 93 έδρες, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αβγή με 21 έδρες, οι ΑΝΕΛ στην τέταρτη θέση με 11 έδρες, ενώ ΛΑΟΣ και Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη θα λάμβαναν από 9 έδρες στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα! ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια, Κόκκινες Λαοθάλασσες και ΥποΚινήματα δεν θα περνούσαν ούτε έξω απ' το κοινοβούλιο!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ

Πέτρος Κάνος είπε...

Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε στην υποψηφιότητά της και στη δέσμευση ότι δεν θα πάρει θέση κυβερνητικής ευθύνης.
Μετά η ευθύνη μεταβιβάσθηκε στους πολίτες να κρίνουν... Και όπως είδες, αυτοί έκριναν ότι ήταν η πρώτη και καλύτερη! Ο «σοφός» λαός την ήθελε, ο «σοφός» λαός την υπερψήφισε... Εκ του αποτελέσματος πλέον, οποιαδήποτε κακόπιστη κριτική ή κρίση για την παρουσία της Τζάκρη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον σε εκθέτει,

DEXIHAF είπε...

Θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη.
Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε αλλά ξεκίνησε με την υποψηφιότητα και την δέσμευση.
Άλλωστε οι «δεσμεύσεις» στην πολιτική αποδεικνύονται σε βάθος χρόνου.
Δέσμευση ήταν και το ότι παράγοντες του πολιτικού προσωπικού που από θέσεις ευθύνης, συνέβαλλαν στην καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας, που στήριξαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους δεν θα έπαιρναν άφεση αμαρτιών συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Η λογική της μεταβίβασης των ευθυνών μου θυμίζει αυτό που συνέβαινε στον στρατό.
Στο τέλος για όλα έφταιγαν οι έφεδροι γιατί σε αυτούς μεταβιβάζονταν οι ευθύνες.
Είναι γεγονός ότι αποδείχτηκε πως ο «σοφός» λαός και την ήθελε και την υπερψήφισε.
Ο ίδιος λαός όμως με την ψήφο του έστειλε και 17 φασίστες στην Βουλή.

Πέτρος Κάνος είπε...

Για την δέσμευση που αναφέρεις και έγινε κωλοτούμπα, έχεις απόλυτο δίκιο, όμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι ο πιο αυστηρός κριτής είναι οι έλληνες πολίτες και έθεσε κάποιους συνεργαζόμενους στην κρίση τους.
Η ευθύνη δεν μεταβιβάζεται, όταν μιλάμε για δημοκρατικά καθεστώτα και ο βασικός υπεύθυνος είναι ο λαός στην προκειμένη περίπτωση, για τα κόμματα και τα πρόσωπα που εκλέγει. Αν δεν συμφωνούσε με τις επιλογές της εξουσίας, κάλλιστα θα μπορούσε να καταψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο τις επιλογές του. Δεν έπραξε όμως ούτε το ένα ούτε το άλλο, ενώ ήταν στο χέρι του... Άρα πιστεύω οι πολίτες ότι δικαίωσαν την κωλοτούμπα με την ψήφο τους, όπως έχουν πράξει και στο παρελθόν με άλλα κόμματα κι άλλα πρόσωπα. Για τους 17 πιστεύω ότι πλέον δεν υπάρχει κάποιος που να μην γνωρίζει, οπότε είναι μια συνειδητή επιλογή για τους περισσότερους κι απολύτως σεβαστή είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε κάποιοι.