Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: «Έχουμε την πολιτική βούληση να συγκρουστούμε»

Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσε η ζωντανή και ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση των χρηστών του twitter με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς το #asktsipras έγινε 1ο trending topic στην Ελλάδα πριν ακόμα ξεκινήσει και 3ο trending διεθνώς (με περίπου 32.000 tweets).  
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα ερωτήματα πολιτών σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει συστηματικά τον οποιοδήποτε διάλογο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας είπε:
Για την ψήφο των 18χρονων στις εκλογές: Η Κυβέρνηση φοβάται τους νέους. Απέκλεισαν τους δεκαοχτάρηδες. H συμμετοχή στις εκλογές αφορά όλες τις γενιές, όλες τις ηλικίες. Αφορά το Μέλλον.
Για τον διάλογο με τον πρωθυπουργό: H συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ, υποβάθμιση της δημοσιογραφίας. Ο κ. Σαμαράς φοβάται το διάλογο μπροστά στο λαό.
Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο: Στοχευμένες προσλήψεις για κάλυψη αναγκών στον κοινωνικό τομέα.
Για συμμετοχή σε στρατιωτικούς οργανισμούς: Δεν συμμετέχουμε στο ΝΑΤΟ με σκυφτό το κεφάλι. Δεν στηρίζουμε στρατιωτικές επεμβάσεις. Θα υπερασπιστούμε τη διεθνή νομιμότητα
Για τα ΜΜΕ: Oι νόμοι ισχύουν για όλους. Αυτοί που θέλουν να λειτουργούν ιδιωτικούς σταθμούς θα βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Για το ΤΑΙΠΕΔ, τις ιδιωτικοποιήσεις και το Μνημόνιο: To ΤΑΙΠΕΔ εκτροφείο σκανδάλων... Οι ιδιωτικοποιήσεις των τελευταίων χρόνων ήταν ξεπούλημα για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα. Δεν βοήθησαν στη μείωση του χρέους... Εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο χωρίς ρεβανσισμούς.
Για την Ελληνική Αστυνομία και τους μετανάστες: Μεταρρύθμιση της ΕΛ.ΑΣ για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Άλλο αστυνόμευση άλλο αστυνομοκρατία... Αφοπλισμός αστυνομικών που έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές... Κατάργηση των Κέντρων Κράτησης. Κέντρα ανθρώπινης φιλοξενείας. Ιθαγένενεια στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρας μας.
Για τον τρόπο που θα στελεχωθεί η Δημόσια Διοίκηση και για τους «εργολάβους»: Έχουμε την πολιτική βούληση για τον έλεγχο στις λίστες. Έχουμε την πολιτική βούληση να συγκρουστούμε... Η τιμωρία είναι σημαντική, το θέμα είναι να σταματήσει το πάρτι των εργολάβων, των «εθνικών προμηθευτών». Τέλος στο πάρτι.
Για τους πλειστηριασμούς που έχουν ήδη δρομολογηθεί: Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κάνενα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Για τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων: Διεύρυνση φορολογικής βάσης. Όχι αύξηση φορολογικών συντελεστών. Σταθερό & δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: