Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Αγωνιστικά νέα του Γ.Α.Σ. Έδεσσας

«ΣΚΟΝΤΑΨΕ» Ο ΓΑΣ, ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΠΑΠ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ 57-67 
Σκόνταψε στο γήπεδο του ο ΓΑΣ Έδεσσας, καθώς γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα από την ομάδα του ΠΑΠ Πλαταμώνα, με 57-67.  
Δυστυχώς το πρόβλημα με τις προπονήσεις που αντιμετωπίζει η ομάδα γίνεται εντονότερο και επηρεάζει φανερά πλέον την ομάδα. Ο ΓΑΣ προπονείται μόνο μια φορά την εβδομάδα στο ΔΑΚ Έδεσσας (Πέμπτη 21:45 - 23:15), ενώ οι άλλες δύο προπονητικές ώρες που έχει στο ΔΑΚ, Τετάρτη 14:15–15:45 και Παρασκευή 17:15–18:45, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από την ανδρική ομάδα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών είναι εργαζόμενοι σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, που το ωράριο τους είναι μέχρι τις 21:00 το βράδυ.
Από το προπονητικό team της ομάδας γίνεται τεράστια προσπάθεια, καθώς με προπονήσεις στο κλειστό του ΕΠΑΛ προσπαθεί να «μαζέψει» την ομάδα, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν στο κλειστό του ΕΠΑΛ τις βραδινές ώρες μετά της 21:30 είναι τραγικές, (παγωνιά, υγρασία, φωτισμός από 3 λάμπες καθώς οι υπόλοιπες επτά (7) έχουν καεί, μη ύπαρξη αποδυτηρίων, λουτρών κ.α. ) γεγονός που σχεδόν απαγορεύει την παρουσία των αθλητών.
Το γεγονός είναι πρωτοφανές για τα αθλητικά δεδομένα της πόλης μας, η άνοδος στην επόμενη κατηγόρια μιας ομάδας μπάσκετ να κινδυνεύει, γιατί δεν υπάρχει έστω άλλη μια (1) προπονητική ώρα στο Δημοτικό Γήπεδό της πόλης μας μετά τις 21:30 το βράδυ, για να διατεθεί στην ομάδα του ΓΑΣ Έδεσσας. 
Το Δ.Σ. του συλλόγου προσανατολίζεται στο να συντάξει επιστολή και να γνωστοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει προς την αρμόδια αρχή του Δήμου Έδεσσας, αλλά και σε όλους της Δημοτικούς συμβούλους της πόλης μας, ζητώντας λύση έστω και την ύστατη ώρα, ώστε η ομάδα να  μπορέσει να πετύχει τους στόχους της.
Περνώντας στο αγωνιστικό μέρος ο ΓΑΣ Έδεσσας ξεκίνησε εξαιρετικά και με ένα σερί 7-0 πήρε την πρωτοπορία στο σκορ. Στο συνέχεια ο Πλαταμώνας γύρισε την άμυνα του σε μια στατική ζώνη, γεγονός που δυσκόλευσε σε μεγάλο βαθμό την επίθεση του ΓΑΣ που έφτανε με μεγάλη δυσκολία στο αντίπαλο καλάθι. Η άμυνα του ΓΑΣ ήταν κατώτερη του αναμενομένου, με αποτέλεσμα να δεχτεί 23 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο. Το 1ο δεκάλεπτο τελείωσε με την ομάδα του Πλαταμώνα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 14-23.
Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα της πόλης μας παρουσιάστηκε περισσότερο συγκεντρωμένη, καταφέρνοντας να παίξει καλύτερη άμυνα. Στην επίθεση οι Σταμπουλής και Υφαντίδης  έστω και δύσκολα κατάφερναν να «σπάνε» την ζώνη της αντίπαλης ομάδας και να πετυχαίνουν καλάθια που κρατούσαν ζωντανή την ομάδα. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Πλαταμώνα μπροστά στο σκορ με 6 πόντους (27-33).
Στο 2ο ημίχρονο ο ΓΑΣ προσπάθησε πιέζοντας σε όλο το γήπεδο να «γυρίσει» το παιχνίδι, χωρίς σημαντικά αποτελέσματα. Όσο περνούσε η ώρα η κούραση των παικτών του ΓΑΣ ήταν εμφανέστατη. Το έργο της ομάδας έγινε ακόμη δυσκολότερο καθώς στο 4ο δεκάλεπτο «έχασε» από τραυματισμό τους Σταμπούλη και Λούση. Παρά την ύστατη προσπάθεια της ομάδας στα τελευταία 4 λεπτά του αγώνα, δεν αποτράπηκε η πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδας, με το τελικό σκορ να διαμορφώνετε σε 57-67, για την φιλοξενούμενη ομάδα.
Κάκιστη η διαιτησία του κ. Μποϊτση που «έχασε» πάρα πολλές φάσεις.
Μέτρια η διαιτησία του κ. Χατζηχαρίση που παρασύρθηκε από την ανεπάρκεια του συναδέλφου του.
Δεκάλεπτα: 14-23, 27-33 (ημιχ.), 38-47, 57-67 (τελικό).
ΓΑΣ Έδεσσας (Σταυρόπουλος Γιώργος): Λούσης 2 , Γάτσος 8(1), Μποζίνης, Τσακώντσης, Σταμπουλής 8(1), Αργυρός 2, Μακρίδης Β., Υφαντίδης 28 , Μακρίδης Τ. 2, Μπίκου, Δοδόπουλος 7.
  • Σοβαρός ο τραυματισμός του Σταμπουλή που υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς. Ο ΓΑΣ Έδεσσας ευχαριστεί τον Ορθοπεδικό Βασίλη Ρωσικόπουλο για την άμεση ανταπόκριση και παρουσία του στο γήπεδο για τις πρώτες βοήθειες, παρά το περασμένο της ώρας.
  • Ελαφρύτερος ο τραυματισμός του Λούση που θα τον κρατήσει εκτός τουλάχιστον μία εβδομάδα.
  • Απέκτησε συγκάτοικο ο ΓΑΣ Έδεσσας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας την ομάδα του Πλαταμώνα. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 21 βαθμούς. Σημαντικό ότι κατάφερε να μην χάσει την διαφορά πόντων που θα μετρήσει σε πιθανή ισοβαθμία των δύο ομάδων. Ο ΓΑΣ είχε κερδίσει με 12 πόντους εκτός έδρας (41-53) και ηττήθηκε με 10 στο παιχνίδι του Σαββάτου. 
  • Την επόμενη αγωνιστική ο ΓΑΣ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ομάδα του Κολινδρού Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος το Σάββατο 24/1/15 στις  20:30 στο ΔΑΚ του Κολινδρού. 
ΦΟΑ Αριδαίας - ΓΑΣ Έδεσσας (παιδικό) 50-47
Την ήττα γνώρισε το παιδικό του ΓΑΣ Έδεσσας με 50-47 από την ομάδα του ΦΟΑ Αριδαίας στο τελευταίο παιχνίδι του παιδικού πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Η ομάδα της Έδεσσας με πρωταγωνιστές τους Μποζίνη, Σαμπάλη και Συμεωνίδη, προηγήθηκε με την λήξη του 1ου δεκαλέπτου με 10-12. Στο 2ο  δεκάλεπτο ο ΦΟΑ με σκόρερ τους Ζέρζη Γ. και Βόλτση κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 26-21.
Στο 2ο ημίχρονο με τον Μποζίνη να σκοράρει ασταμάτητα βοηθούμενος από τον Κορδάλη, ο ΓΑΣ κατάφερνε να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Στην άμυνα ο πολύ καλός Καϊλίδης κατάφερνε να δυσκολεύει τους αντιπάλους του. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο με τον ΓΑΣ να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα. Το παιχνίδι κρίθηκε με δίποντο του Βάτση και μια βολή του Παναγιωρίδη  λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού και ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 47-47, διαμορφώνοντας το τελικό 50-47.           
Δεκάλεπτα: 10-12, 26-21 (ημιχ.), 38-36, 50-47 (τελικό).
ΦΟΑ (Τσουλφάς) Βόλτσης 18, Παναγιωρίδης 3, Κιρμιζίδης, Κεντερτζίδης 2, Μαχαιρίδης, Ζέρζης Γ. 8, Υποδηματόπουλος Γ., Υποδηματόπουλος Ι. 1, Ζέρζης Κ. Τσούλος 3, Βάτσης 9
ΓΑΣ Έδεσσας (Μπιτέρνας Γιάννης): Μισελής, Καιλίδης, Καίσαρης, Κορδάλης 7, Μποζίνης 30, Τεντζέρης, Αδάμ, Σαμπάλης 2, Γάτσος, Συμεωνίδης 6, Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: