Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη στην Άρνισσα και συνάντηση με ανθρώπους της Οικολογίας για την Κατερίνα Ζηνα

Με ανθρώπους που κινούνται τόσο πολιτικά όσο και κυρίως επαγγελματικά με τον χώρο της οικολογίας συναντήθηκε ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ν. Πέλλα, η Κατερίνα Ζήνα..
Επισκέφθηκε την αγροτική επιχείρηση του κου Φώτη Μπουκινά, στην Καλή Πέλλας, ο οποίος πρωτοπορεί στον ελληνικό χώρο τόσο ως καλλιεργητής βιολογικών προϊόντων (μήλα, πατάτες και καρότα) όσο και ως φυτωριούχος της νέας καλλιέργειας του Goji Berry. Από τον κο Μπουκινά ενημερώθηκε σχετικά με τη δυναμική των καλλιεργειών του, τις νέες ιδέες που συνεισφέρει στην αγροτική παραγωγή καθώς και τις συνθήκες της αγοράς βιολογικών προϊόντων στην χώρα μας.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Κήπο των Παιδιών, ένα διαφορετικό απογευματινό σχολείο, που οργάνωσαν στην Παναγίτσα τα αδέλφια Ερμής, Σαμάνθα και Αλίνα Σαββαντόγλου, παιδαγωγοί οι ίδιοι. Ο Κήπος των Παιδιών (https://www.facebook.com/spiresporo) είναι μια πρωτοποριακή προσπάθεια εκμάθησης των μυστικών της φύσης από τους μαθητές, κατά την οποία η φύση εκτός από αντικείμενο εξερεύνησης καθίσταται και μέσο και μέθοδος διδασκαλίας.
Με ειλικρινές ενδιαφέρον για την πολιτική οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος συνάντηθηκε με συμπολίτες μας από τους Οικολόγους Πράσινους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, οι οποίοι με χαρά τη δέχτηκαν και συζήτησαν μαζί της τις απόψεις τους αλλά παράλληλα παρουσίαζοντας και τα επιτεύγματα τους.
Η Αριστερά είναι απόλυτα συνυφασμένη με την οικολογία γι αυτό και η νικηφόρα συμπόρευσή της στις εκλογές αποτελεί ιστορικό γεγονός στη χώρα μας.
Επισκέφθηκε επίσης την απομακρυσμένη Άρνισσα Πέλλας. Το κλίμα ήταν κάτι περισσότερο από θετικό, συνομιλώντας με συμπολίτες μας στα εμπορικά καταστήματα, στη λαϊκή αγορά, στον Γεωργικό Συνεταιρισμό και στο κέντρο Υγείας.
Η επαρχία είναι αυτή που τελικά θα δώσει την αυτοδυναμία, εκεί που χτυπά ο παλμογράφος της πραγματικής κρίσης αλλά και της αληθινής ανατροπής της.












Δεν υπάρχουν σχόλια: