Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Νάκης Πασχαλίδης: «Οι μακροχρόνια ασθενείς όπως οι Καρκινοπαθείς πρέπει να είναι στο Κάδρο όχι στο περιθώριο»

Οι μνημονιακές πολιτικές που υλοποιούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικα, έχουν πλήξει δραματικά τις δομές της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, σε συνδυασμό με τις πολιτικές λιτότητας δημιουργούν ανθρωπιστικής κρίση, στέλνοντας τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όλο και περισσότερο στο περιθώριο.
Ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος είναι ασπίδα προστασίας για τους καρκινοπαθείς, και στους μακροχρόνια ασθενείς. Ένας συνεχόμενος καθημερινό αγώνα επιβίωσης. 
Οι πολιτικές της κυβέρνησης  δημιουργούν ασφυκτικό πλαίσιο για τους χρόνια πάσχοντες συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα, υποβαθμίστηκαν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ενώ πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι καταγγελίες ασθενών, γιατρών και λοιπού προσωπικού για κρίσεις με εσκεμμένα μειωμένα ποσοστά αναπηρίας, έτσι ώστε και τα επιδόματα ή οι συντάξεις να περικόπτονται, αλλά και οι ασθενείς να αναγκάζονται να προχωρούν σε ενστάσεις που θα αποδώσουν στον κράτος το παράβολο των 46 ευρώ.
Ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας, πρέπει να φροντίζει, μεταξύ άλλων, για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών με ιδιαίτερη βαρύτητα στις ευπαθείς ομάδες των χρόνια πασχόντων και να λύνει προβλήματα όπως της μετακίνησης, των αποζημιώσεων.
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας – Ν.Πέλλας δίνει ελπίδα και φέρνει σε γνώση με πρωτότυπους τρόπους το πρόβλημα και ευαισθητοποιεί την τοπική κοινωνία.  Το ‘Χορεύουμε για τη Ζωή’ έγινε τρόπος, έγινε πάθος και πρέπει με το σύλλογο μπροστά να το οργανώσουμε ξανά.  Ο Σύλλογος έχει την υποστήριξη και την συμπαράσταση όλων μας.


Με εκτίμηση  
Νάκης Πασχαλίδης
Φαρμακοποιός
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ
Έδεσσα, Πέλλα, Αλμωπία, Σκύδρα
Στηρίζουμε την Ελλάδα.
Ελλάδα πρώτη φορά Αριστερά

e-mail / G+ : nakispasxalidis@gmail.com
facebook: NakisPasxalidis
twitter: @nakispasxalidis
youtube : nakispasxalidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: