Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Νεολαία και ΣΥΡΙΖΑ

Δύο δυνάμεις, απόλυτα συνυφασμένες με τις μαζικές κινητοποιήσεις στις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στην αντίδραση που πρωτοστατεί στο δρόμο της οργής και της ελπίδας, μαζί φυσικά με την συμμετοχή όλων των αριστερών και κοινωνικών δυνάμεων που γίνονται μια γροθιά, κάθε φορά που οι συγκυρίες το απαιτούν και το επιβάλλουν.
Μέσα σε αυτή τη νεολαία ανήκω και εγώ. Στη νεολαία που αδικείτε, που στερείτε, όχι απλώς το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον. Στερείτε τα όνειρα και τα σχέδια, για μια ζωή με επαγγελματική αξίωση, με ελευθερία έκφρασης, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και κυρίως στερείτε μια ζωή με κατεύθυνση. Αυτό είναι το στοιχείο που προσπαθούν να υφαρπάξουν από τη σκέψη της νεολαίας: την κατεύθυνση.
Μια νεολαία που φεύγει σωρηδόν για το εξωτερικό, τις περισσότερες φορές χωρίς τη θέλησή της, μια νεολαία που εφόσον αποφασίζει να μείνει στην πατρίδα μας, δεν έχει καμία ευκαιρία για εργασία, παρα μόνο για απασχόληση,  κατακρεουργημένη από τα βασικά δικαιώματα του εργαζομένου.  
Νέοι που ζουν καθημερινά τον εξευτελισμό των γονιών τους, απέναντι στις υπέρογκες υποχρεώσεις που έθεσε η μνημονιακή πολιτική στα νοικοκυριά. Μαθητές που προσπαθούν να μη συνηθίσουν την κοινωνική κατάπτωση των τελευταίων πέντε χρόνων, ώστε να μη γίνει ο κανόνας από δω και πέρα. Διότι η εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, αν γίνει συνήθεια έχει ήδη χαθεί η πορεία και το μέλλον του λαού μας.
Ο ρόλος της νεολαίας είναι πάντα να ζητά, να διεκδικεί, να διψά και να ονειρεύεται χωρίς εκπτώσεις. Και άξιοι είναι αυτοί που μπορούν, και όχι μόνο θέλουν, να ακούσουν τη νέα γενιά και να συναισθανθούν τις ανάγκες της. Γιατί αν δε δώσουμε βάση εκεί, σε λίγα χρόνια ενήλικες πια, δε θα έχουν κανένα κουράγιο για δημιουργία, έμπνευση, ελευθερία.
Η ελπίδα έρχεται, και προπορεύεται από αυτούς που ξέρουν να φωνάζουν και να αντιδρούν απέναντι σε ότι τους εξαπατά, τους καταπατά και τους κόβει τη φόρα για ζωή. Από αυτούς που είναι η σημερινή νέα γενιά, που πολλοί μιλούν για χαμένη γενιά, αλλά θα αποτελέσει έναυσμα για μια Ελλάδα που προχωρά, χωρίς να κοντοστέκεται σε μετριότητες και ψεύτικα λόγια. Η αλήθεια για τους νέους βρίσκεται εκεί, στους δρόμους, που τόσες στιγμές έχουμε μοιραστεί και τόσα όνειρα πλανιώνται κάθε φορά, πάνω από τα πανό και τα συνθήματα.

Ζήνα Κατερίνα
Υποψήφια Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: