Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Σμίας Χρήστος - Υποψήφιος Βουλευτής ν. Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα το 1952 στον Π. Μυλότοπο Γιαννιτσών από γονείς αγρότες, είμαι παντρεμένος με την Ζωή Σμία-Φαρμάκη και πατέρας δύο παιδιών. 
Ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου στον Π. Μυλότοπο και στα Γιαννιτσά και το 1971 πέτυχα την εισαγωγή μου στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ. Διετέλεσα αγροτικός γιατρός στην περιοχή ευθύνης Άσπρου ( Καλύβια, Λιπαρό, Άγιος Γώργιος ,Εσώβαλτα, Σταυροδρόμι ) και Πέλλας (Ν.Πέλλα, Παραλίμνη, Μεσιανό, Αρχοντικό). Το 1987 ξεκίνησα ειδικότητα αιματολόγου με προκαταρκτική εκπαίδευση στην παθολογία στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας. Το 1991 τοποθετήθηκα στην αιματολογική κλινική του Γ.Ν. Γ.Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, ασχολούμενος κυρίως με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Από το 1995 εργάστηκα στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών ως επιστημονικός σύμβουλος σε αιματολογικά θέματα και ως επιστημονικός συνεργάτης στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού του Γ.Ν. Παπανικολάου, ενώ το 2000 τοποθετήθηκα στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου και το 2010 έλαβα την θέση του διευθυντή Ε.Σ.Υ. Συμμετείχα στην πρωτοποριακή ομάδα του Διευθυντή Κ. Αθ. Φάσσα που διενήργησε για πρώτη φορά παγκόσμια αυτόλογες μεταμοσχεύσεις σε αυτοάνοσα νοσήματα (Σκλήρυνση κατά πλάκας), ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή της σε άλλα κέντρα του εξωτερικού. Συμμετείχα με περισσότερες από 200 εργασίες σε συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού (ΕΒΜΤ) και εργασίες μου έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά.Ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα αιματολογικά και μεταμοσχεύσεων.
Παράλληλα ανέπτυξα πολυσχιδή συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη Πέλλας και πρόεδρός του για πέντε συναπτά έτη (82-86) και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υπαίθρου, γενικός γραμματέας και ακολούθως πρόεδρός της μέσα από ένα ψηφοδέλτιο συνασπισμού των δυνάμεων της αριστεράς. Τη δεκαετία 1981-1991 ήμουν μέλος του ΚΚΕ και τα έτη 88-΄91 γραμματέας της οργάνωσης Γιαννιτσών. Από το 1991 βρίσκομαι στον πολιτικό χώρο του ΣΥΝ και απο τον Ιούλιο του 2013 συμμετέχω στην επιτροπή υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο διάστημα υπήρξα ιδρυτικό μέλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΑΣΑ Πέλλας.
Πλησιάζοντας στο τέλος της ιατρικής μου πορείας δέχθηκα την τιμητική πρόταση της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών προκειμένου να την εκπροσωπήσω με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αλλαγή πορείας της χώρας μας, ώστε να μπει η κοινωνία και η χώρα σε μια νέα τροχιά ανάκαμψης και ελπίδας.

Σμίας Χρήστος - Υποψήφιος Βουλευτής ν. Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: