Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;

Όσο κοινότοπο και αν ακούγεται, έχει στην προκειμένη περίπτωση το νόημα και την αξία του: τούτες οι εκλογές είναι η σημαντικότερη πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Κλείνοντας ήδη η μακριά πορεία της μεταπολίτευσης και ευρισκόμενοι σε ένα βαθύ κοινωνικό τέλμα, αυτό που στην πραγματικότητα κρίνεται δεν αφορά μόνο κόμματα ή πρόσωπα αλλά πρωτίστως δύο διαφορετικές αντιλήψεις για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη του τόπου.
Από τη μια, είναι η αντίληψη περί δημοκρατίας και ανάπτυξης που υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Πρόκειται για τη γνωστή συνταγή της μνημονιακής φτωχοποίησης του ελληνικού πληθυσμού στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει διαλύσει τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας και της υγείας. που έχει οδηγήσει τον νεανικό ανθό της ελληνικής κοινωνίας στο εξωτερικό. που έχει στραγγαλίσει την παραγωγική βάση της χώρας με μια πρωτοφανή φοροεισπρακτική πολιτική. που έχει συρρικνώσει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. που έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση το επίπεδο ζωής του μέσου Έλληνα. που έχει παραχωρήσει με σκανδαλώδεις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα δημόσια περιουσία. που έχει βυθίσει με τη συνέργια των συστημικών μέσων ενημέρωσης το λαό στην παραπληροφόρηση.
Από την άλλη, είναι το όραμα για αληθινή δημοκρατία και ουσιαστική ανάπτυξη που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα ότι δεν κουβαλάει αμαρτίες του παρελθόντος, ότι δεν έχει πάρει μέρος στο μακροχρόνιο φαγοπότι του δημόσιου πλούτου και ότι δεν διατηρεί εξαρτήσεις από το οικονομικό κατεστημένο χαράσσει μια πολιτική με επίκεντρο την άμεση ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την εμπέδωση των αρχών του κράτους δικαίου και πρόνοιας. Αντλώντας τη δύναμή του από την αριστερή παράδοση της αλληλεγγύης και των κοινωνικών κινημάτων επιδιώκει να αναδιανείμει τον κοινωνικό πλούτο προς όφελος του λαού, να θέσει τα κοινωνικά αγαθά στην υπηρεσία της πλειοψηφίας και να προσδώσει στη χώρα τη χαμένη εθνική αξιοπρέπειά της. Διαμορφώνοντας, μάλιστα, νέους πολιτικούς συσχετισμούς μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση συντελεί στην ανάπτυξη και σε άλλες χώρες εστιών αντίστασης στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που κινεζοποιεί τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και υποτάσσει τη λειτουργία της δημοκρατίας στον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Η επιλογή λοιπόν της 25ης Ιανουαρίου αφορά το μέλλον του καθένα ξεχωριστά και το μέλλον του τόπου συνολικά και θα μπορούσε να τεθεί κωδικοποιημένα ως δίλημμα ανάμεσα στην περισσότερη ή στη λιγότερη δημοκρατία, ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του λαού ή των ολίγων και ανάμεσα στην εθνική ανεξαρτησία ή στην αποικία χρέους. Μέσα από μια πρωτοφανή εκστρατεία αποπροσανατολισμού και κατατρομοκράτησης προσπαθεί η ΝΔ να αποκρύψει το αληθινό αυτό διακύβευμα των εκλογών, που έχει όμως γίνει ολοκάθαρα αντιληπτό στη συνείδηση της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που ύστερα από πέντε χρόνια φόβου, κακομεταχείρισης και εξαθλίωσης βλέπει βάσιμα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα να ξεναγεννιέται. Και είναι η ελπίδα που κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνίδα δικαιούται για τον ίδιο, για την ίδια και για τα παιδιά τους.

Χρήστος Σμίας
Υποψήφιος Βουλευτής ν. Πέλλας 
ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: