Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Πώς τις βάζουμε στο αυτοκίνητο

Πώς τοποθετούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Δείτε το βίντεο.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κλοιό κακοκαιρίας και λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους είναι δύσκολη. Όσοι οδηγοί πρέπει να κινηθούν σε δρόμους με χιόνι, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και καλό είναι να γνωρίζετε, πώς τοποθετούνται.
Καλό είναι να γνωρίζετε ποιο είδος αλυσίδας ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας και να είσαι σίγουρος ότι ταιριάζουν στις διαστάσεις των ελαστικών σου.
Οι αλυσίδες μπαίνουν στους τροχούς κίνησης. Απλώνουμε τις αλυσίδες πίσω από τον τροχό. Πιάνουμε τις δύο άκρες του κεντρικού σωλήνα και να τις ενώσουμε στο άνω άκρο του τροχού, τραβώντας τες με δύναμη.
Στη συνέχεια ενώνουμε το άκρο της αλυσίδας στο άνω τμήμα, ώστε να καλυφθεί η πάνω περίμετρος του τροχού.
Τραβάμε με δύναμη το γάντζο, ώστε να τεντωθεί η αλυσίδα γύρω από τον τροχό και τον περνάμε μέσα από το πλαστικό σε σχήμα U, που βρίσκεται στο κάτω μέρος.
Ενώνουμε το γάντζο στο πάνω μέρος του τροχού σε τέτοιο σημείο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο τεντωμένος.
Στη συνέχεια κινούμε το αυτοκίνητο για λίγα μέτρα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει ταιριάξει η αλυσίδα στο ελαστικό. Καλό είναι μετά από λίγη ώρα να κάνουμε έναν ακόμα έλεγχο, καθώς αν η αλυσίδα είναι χαλαρή, υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν φθορές στα ελαστικά.


Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: