Επαναλαμβάνει την άποψή του ότι οι θεωρίες περί Grexit είναι ανυπόστατες και συνιστούν, "ασέβεια απέναντι και στους Έλληνες ψηφοφόρους και στους Ευρωπαίους πολίτες" ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της αυστριακής εφημερίδας «΄Εστεραϊχ», ο Φάιμαν θεωρεί αυτονόητη την επιλογή των Ελλήνων να πορευθούν με κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί "έτσι γίνεται στη Δημοκρατία". Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει ενδεχομένως να ζήσει και με μια κυβέρνηση Τσίπρα. Και αυτό είναι αυτονόητο, γιατί έτσι γίνεται στη Δημοκρατία. Θα ήταν απαράδεκτο, εάν εμείς στην Ε.Ε. καθορίζαμε, ποιος επιτρέπεται να εκλεγεί και ποιος όχι».
Ο Αυστριακός καγκελάριος και επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας σχολιάζει και τις τοποθετήσεις Γερμανών αξιωματούχων, πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη "θα ήταν αντιμετωπίσιμη", λέγοντας ότι αυτές αποτελούν ανάμιξη στα εσωτερικά  της Ελλάδας.  "Καμία χώρα δεν χρειάζεται φωνές από έξω, ο οποίες έχουν τη μορφή απειλής. Αυτό είναι μια απαράδεκτη ανάμιξη στα εσωτερικά της Ελλάδας. Δεν παίζει κανείς με τέτοια σενάρια", τονίζει χαρακτηριστικά.
Ήδη σε χθεσινή του συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Χόιτε» ο Β. Φάιμαν είχε καταδικάσει ως «πλήρως ακατανόητη την ιδέα ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών να αναμειγνύονται σε μια εκλογική αναμέτρηση» μιας χώρας μέλους της Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι με τη Γερμανίδα καγκελάριο ΄Ανγκελα Μέρκελ έχουν διαφορετικές γνώμες στο θέμα της Ελλάδας.
Και σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο καγκελάριος Φάιμαν είχε χαρακτηρίσει  "περισσότερο από περιττή", αφού αποτελεί  "ασέβεια απέναντι στους Ελληνες ψηφοφόρους όπως επίσης και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες", την αναζωπυρωθείσα  συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,   διαμηνύοντας συγχρόνως πως "όσα συζητούνται στον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα, είναι υπόθεση των Ελλήνων".

Πηγή: avgi.gr