Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα η ανοιχτή διαδικτυακή συνέντευξη Τσίπρα που διοργανώνει η "ΑΥΓΗ" μέσω twitter

Σήμερα στις 8 μ.μ., η "ΑΥΓΗ" θα μεταδώσει ζωντανά τη διαδικτυακή συνέντευξη που θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στους πολίτες που θα του θέτουν ερωτήματα μέσω του twitter. 
Η συνέντευξη αυτή έρχεται σαν συνέχεια μιας σειράς ανάλογων ανοιχτών δημόσιων συζητήσεων μέσω διαδικτύου, τις οποίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τις αρχές του 2008, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ, τότε.
Λίγες ημέρες πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει ζωντανά μέσω εικόνας που θα μεταδίδεται από το avgi.gr, σε ερωτήματα που θα του απευθύνουν οι πολίτες στο twitter.
Για το σκοπό αυτό, η "ΑΥΓΗ" προσκάλεσε 7 χρήστες του "πολιτικού twitter", εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα απόψεων, προκειμένου να επιμεληθούν της όλης διαδικασίας. Ως συντακτική ομάδα θα επιλέγουν και θα ομαδοποιούν ζωντανά τα ερωτήματα, τα οποία και θα μεταφερθούν στο πάνελ.
H ομάδα αυτή αποτελείται από τους Γιάννη Μπογιόπουλο @yboyio (που έχει το ρόλο του συντονιστή της ομάδας), Φώτη Κόλλια @fotisk, Στράτο Σαφιολέα @stratosathens, Σώτο Μητρόγλου @sotomi, Γαλαξιάρχη @galaxyarchis, Jaquou Utopie @Jaquoutopie και Δολερό @doleross, ενώ τον συνολικό συντονισμό της εκδήλωσης έχουν οι Μιχάλης Παναγιωτάκης @talws, Ματθαίος Τσιμιτάκης @tsimitakis και Αποστόλης Καπαρουδάκης @O_Kanalarhis.
Το hashtag της συζήτησης θα ανακοινωθεί στις 6μμ και αμέσως η παραπάνω ομάδα θα αρχίσει να συγκεντρώνει τις ερωτήσεις που θα καταφθάνουν, να τις ταξινομεί ανά κατηγορίες (πχ. οικονομικού ενδιαφέροντος, ερωτήσεις που αφορούν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κτλ) και να επιλέγει τα χαρακτηριστικότερα tweets από την κάθε κατηγορία στα οποία θα καλείται να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας. 
Τα ερωτήματα για λόγους τεχνικούς και πρακτικούς θα συγκεντρώνονται μέσω twitter και μόνο. Η συνέντευξη θα διαρκέσει μέχρι τις 9.15 μ.μ.
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: