Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Οι Ιταλοί είναι φίλοι μας: 8 στους 10 στηρίζουν την Ελλάδα

Τι δείχνει δημοσκόπηση της εφημερίδας La Repubblica σχετικά με τη στάση των Ιταλών στο θέμα της χορήγησης περισσότερου χρόνου και βοήθειας στην Ελλάδα.
Θετικά προσκείμενοι προς την Ελλάδα όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της,είναι οι Ιταλοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εφημερίδα La Repubblica μέσω διαδικτύου.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περίπου 7.000 αναγνώστες. Στο ερώτημα αν είστε υπέρ ή κατά της χορήγησης περισσότερου χρόνου και εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, το 78% τάχθηκε υπέρ, το 19% κατά ενώ το υπόλοιπο 3% απάντησε "δεν ξέρω".
Σημειώνεται ότι οι Ιταλοί είναι πολύ πιο πρόθυμοι από τους Γερμανούς να στηρίξουν την χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα λόγω και της μακραίωνης ιστορίας τους.
Γίνεται, επίσης, λόγος για ξεκάθαρο αποτέλεσμα, το οποίο ανατρέπει την οπτική του Βερολίνου και του περιβάλλοντος του, με αναφορά σε σχετική δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία θέλει μόνο το 21% των πολιτών να είναι υπέρ της παράτασης της οικονομικής βοήθειας αλλά και στην διαβόητη εκστρατεία με το μεγαλοπρεπές Nein στο πρωτοσέλιδο, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ανθή Κουτσουμπού
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: