Την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδης προκάλεσαν τα σχόλια του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνη σχετικά με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του προσωπικού της ΔΕΗ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ ότι "επιλέγει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει προκειμένου να ρίξει λάσπη στη νέα κυβέρνηση" ενώ "χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη, απλώς ματαιοπονεί".
Στη συνέχεια, ο Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει τον κ. Καραγκούνη, σημειώνοντας:
1. Η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραγκούνη ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε οριστεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.
2. Ας του γνωστοποιήσουμε επίσης ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν πριν τις εκλογές, παρόλο που η υπογραφή της σύμβασης έγινε μετά.
3. Καλό θα είναι ο κ. Καραγκούνης να μάθει τι ψήφισαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που μετέχουν στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ.  
4. Το κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ. Δηλαδή ενός εκ των δύο μνημονιακών κομμάτων που με την πολιτική τους οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση. Όταν λέει ο κ. Καραγκούνης για περικοπές σε νοσοκομεία, έκτακτες εισφορές και αυξήσεις ΦΠΑ μάλλον νομίζει ότι είναι Πρωθυπουργός ακόμα ο κ. Σαμαράς και ΥΠΟΙΚ ο κ. Χαρδούβελης.
Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε νωρίτερα: "Είναι αδιανόητα τα ψέματα που αραδιάζει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, για να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ".

Πηγή: avgi.gr