Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ο Γ. Βαρουφάκης μειώνει 40% τις αμοιβές στο ΤΧΣ, «ρίχνοντας το μπαλάκι» στους δανειστές

Περικόπτονται κατά 40% οι αμοιβές των μελών της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Το κέρδος από αυτές τις μισθολογικές μειώσεις υπολογίζεται σε 300.000 ευρώ ετησίως. 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως, ναι μεν «ο υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα», αλλά οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ «αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», σε μια περίοδο «που τα εισοδήματα των εργαζομένων έχουν συρρικνωθεί».
Με την ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται:
«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3864/2010, άρθρο 4) - που δυστυχώς απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί απόφαση που αφορά το ύψος των μισθών που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στη διοίκηση του ΤΧΣ - ο υπουργός Οικονομικών πληροφόρησε τον κ. Τόμας Βίζερ, πρόεδρο του EuroWorking Group, σχετικά».
Και προστίθεται:
«Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν "πισωγύρισμα" (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή». 

Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: