Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Καμπανάκι στη συγκυβέρνηση

Συναγωνιστές των ΑΝ.ΕΛ και φίλοι της Αριστεράς του Σύριζα, εξουσιαστές, η περίοδος ανοχής και απαντοχής του λαού μας, που έκανε την Αλλαγή γιατί υπέστη ΣΟΚ από τους προηγούμενους συνεταίρους,  έληξε.
Οι πολίτες θέλουν φως και επανεκκίνηση  της ζωής τους, καθημερινή βελτίωση των προϋποθέσεων  της ύπαρξής τους, καλυτέρευση.
Σεις κύριοι της Αριστεράς και της Προόδου είστε ακόμα στη θεωρία, στα ωραία λόγια – λόγια, πολλά ταξίδια, διαβουλεύσεις, ακροβατικές κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά στην ουσία αναποφάσιστοι, αδύναμοι, ανίκανοι, ευθυνόφοβοι, άπραγοι στα προβλήματα που ταλανίζουν το λαό μας.
Επιτέλους τολμήστε να κόψετε τους γόρδιους δεσμούς των προηγούμενων συστημικών κυβερνώντων. Θέλετε, μπορείτε ;
Η πορεία σας τις πρώτες 100 μέρες περίπου απέχει από τις πεποιθήσεις  και τις διακηρυγμένες θέσεις σας, ανησυχώ μην καταντήσετε ένα συνονθύλευμα απόψεων και συμφερόντων χάριν της εξουσίας, την οποία ουδείς εμίσησε.
Διαπιστώνω αναβολή, κωλυσιεργία, αργοπορία λήψης άμεσων και αποτελεσματικών  μέτρων ανθρωπιστικής κρίσης και ανάπτυξης, τήρηση με θρησκευτική ευλάβεια των οικονομικών απαιτήσεων των απεχθών δανειστών μας με αρχοντοχωριάτικο τρόπο. Δηλαδή κινήσεις χωρίς έρμα, αντιφατικές, σπασμωδικές.
Το χρέος φίλοι της Αριστεράς όπως γνωρίζετε άλλωστε το είπατε κατά κόρον, είναι τεχνητό πρόβλημα οικονομικής κρίσης των διεθνών κεφαλαιοκρατών το οποίο επισείουν στους λαούς φαλκιδεύοντας και καταπατώντας  τα ιερά διαχρονικά κοινωνικά δικαιώματά τους με διάφορους τρόπους. Επομένως το μνημόνιο δεν πρέπει να αποτελέσει το άλλοθι σας, ώστε να μη κάμετε ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις για να πάει μπροστά το κράτος της κοινωνικής ευαισθησίας και της προόδου που οραματίζεστε και διακηρύσσετε.
Για παράδειγμα δεν συμβαδίζουν με τις αρχές και αξίες σας, την επαναστατικότητά σας, η συγκεκριμένη επιλογή σας για Πρόεδρο Δημοκρατίας, η αφωνία σας στην απλή άδολη αναλογική και τα ψίχουλα για την πείνα και τη φτώχεια που εξαγγείλατε, παρά τα προεκλογικά διθυραμβικά σας λόγια. Δυστυχώς εκφυλίζεστε σε δημαγωγούς και λαϊκιστές με συντηρητικές  επιλογές του παρελθόντος.
Συνοδοιπόροι της Αριστεράς τολμήστε, ο χρόνος  δεν περιμένει, ο λαός αδημονεί για τη ζωή του. Με λεξημαγίες, εκθέσεις ιδεών  παραπλανάτε τον κόσμο σαν  πλασιέ της πολιτικής, ως πότε όμως, σε λίγο θα σας αποδοκιμάσουν όπως τους προκατόχους σας.
Νεόκοποι ιδεολόγοι της Αριστεράς και της Προόδου υλοποιείστε τον κεντρικό σας προεκλογικό στόχο, την Αλλαγή – Ανατροπή που χρειάζεται η χώρα μας από την κατάσταση που παραλάβατε, χωρίς να φταίτε. Επιτέλους θέλετε – μπορείτε;  Περάστε από την θεωρία στην Πράξη!  

Γράφει: ο Κων/νος Προδρόμου στέλεχος Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: