Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Βαλαβάνη: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Δεν θα υπάρξει παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αφού δεν είναι δυνατή η μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας της 30ης Ιουνίου, διεμήνυσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι το αίτημα του Επιμελητηρίου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης (31 Ιουλίου), για να μην επηρεαστεί η πορεία των εσόδων, αλλά και επειδή το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετους τους θεσμούς.
Κατά συνέπεια, οι φορολογούμενοι και οι φοροτεχνικοί δεν έχουν πλέον παρά ελάχιστο χρόνο για να ανταποκριθούν στη φορολογική τους υποχρέωση, δεδομένου ότι η εφαρμογή στο TAXIS άρχισε να λειτουργεί με 3,5 μήνες καθυστέρηση.
Όπως επισημάνθηκε στην κυρία Βαλαβάνη, με βάση το ρυθμό υποβολής μέχρι σήμερα (200.000), είναι φανερό ότι το χρονικό περιθώριο που δόθηκε για την υποβολή σχεδόν 6.000.000 δηλώσεων είναι ανεπαρκές, δεδομένων και των σημαντικών λαθών, που υπάρχουν στην προ-συμπλήρωση των στοιχείων.
Οι εκπρόσωποι των οικονομολόγων της χώρας τόνισαν στην υπουργό ότι – εν αναμονή των νέων φορολογικών μέτρων – το βάρος δεν πρέπει πάλι να σηκώσουν τα γνωστά φορολογικά υποζύγια, δηλαδή τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα και οι συνεπείς και ειλικρινείς φορολογούμενοι. Επισήμαναν, μάλιστα, το σχετικό κίνδυνο, αν αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: