Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Απόφαση του Δ. Μάρδα για μεταφορά υπολοίπων από αδρανείς λογαριασμούς του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας

Με επείγουσα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ζητείται να μεταφερθούν τυχόν υπόλοιπα αδρανών λογαριασμών 1.193 φορέων του δημοσίου έως τις 5 Ιουνίου στη Τράπεζα της Ελλάδος.
H απόφαση αφορά 1.039 λογαριασμούς, που τηρούνται στην τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και 7 στην Eurobank. Πρόκειται για λογαριασμούς οι οποίοι είτε δεν έχουν κίνηση εδώ και πέντε χρόνια, είτε περιέχουν ποσά μικρότερα των 100 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, υπό τον ΚΑ Εσόδου 3916 ‘Χρηματικά υπόλοιπα περιουσίας ειδικών ταμείων, λογαριασμών και νομικών προσώπων που καταργούνται».
Οι φορείς που προβλέπονται στην απόφαση είναι: πορθμεία, εφορίες αρχαιοτήτων, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και εκατοντάδες λογαριασμοί υπουργείων και φορέων υπουργείων.
Σύμφωνα με την αρ.Πρ. 2/35481/ΔΛΔ απόφαση του Δ. Μάρδα με την επισήμανση, «Εξαιρετικώς Επείγουσα με Επίδοση», και θέμα, «Μεταφορά υπολοίπων στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου Νο 200 και κλείσιμο λογαριασμών που τηρεί η Κεντρική Διοίκηση σε εμπορικές τράπεζες», αποφασίστηκε «η μεταφορά των τυχόν πιστωτικών υπολοίπων, λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό Νο 200 Ε.Δ-Συγκέντρωση εισπράξεων και πληρωμών», υπολογαριασμός Νο 200543 "Μεταφορά από διάφορους Λογαριασμούς", ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος-Κεντρικό Κατάστημα».

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: