Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ο Λαφαζάνης κλείνει συμφωνία για πετρέλαιο με τη Βενεζουέλα

Συνεργασία με τη Βενεζουέλα "χτίζει" ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος την Παρασκευή (15/05) είχε συνάντηση με τον πρέσβη της χώρας στην Αθήνα, Φερνάντεζ Φαρίτ.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος και η πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Σοφία Σταματάκη.
Ο πρέσβης εξέφρασε την στήριξη και την αλληλεγγύη του στην ελληνική κυβέρνηση, με τον κ. Λαφαζάνη, από την πλευρά του, να εκφράζει την εκτίμηση του στον πρωτοπόρο ρόλο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα όχι μόνο για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
Τόνισε ότι ο αγώνας αυτός του λαού της Βενεζουέλας, που εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες της μπολιβαριανής επανάστασης, δείχνει ότι και μικρές χώρες μπορούν να σηκωθούν όρθιες και να αντιμετωπίσουν τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις και απειλές.
Οι δύο άνδρες εκδήλωσαν την κοινή τους βούληση να προχωρήσουν σε συνεργασίες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και ιδιαίτερα στον αγροτο-διατροφικό τομέα και την μεταποίηση ενώ δεσμεύτηκαν να υπογράψουν συμφωνία για μια ευρεία και ουσιαστική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στα θέματα του πετρελαίου και της εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης προτίθεται να καλέσει στην Ελλάδα τον υπουργό Ενέργειας της Βενεζουέλας και τους επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της χώρας, PDVSA.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: