Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΝΕΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΤΩΝ "ΙΚΑΡΩΝ" ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ

Σ' ένα χορταστικό ματς στο οποίο σημειώθηκαν αρκετοί  πόντοι από τη μεριά των φιλοξενουμένων,  το μίνι αγοριών των  "Ίκάρων" Γιαννιτσών συνέχισε  νικηφόρα τη σεζόν, επικρατώντας  εκτός έδρας του Πανεδεσσαικού  με τελικό σκορ 69-39. Έτσι η ανερχόμενη Ακαδημία των "Ικάρων" ολοκληρώνει σιγά-σιγά (υπολοίπονται δύο αγωνιστικές) μια απαιτητική χρονιά, στην οποία πετυχαίνει  τους βασικούς της στόχους, αυτούς της μπασκετικής προόδου και καταξίωσης. Oι προπονητές Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος και οι νεαροί μπασκεμπωλίστες σ'ένα  ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καταφέρνουν  να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και πετυχαίνουν  η ομάδα τους να καθιερωθεί στο τοπικό μπασκετικό στερέωμα και να δείξει πως μπορεί να σταθεί με αξιώσεις και ελπίδες στο μέλλον απέναντι σε Ακαδημίες με τριπλάσια (και περισσότερα) χρόνια παρουσίας.
Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα της Κυριακής και σ’ ένα παιχνίδι  με έκδηλη τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά δίχως σκοπιμότητες και με ελεύθερο μπάσκετ, οι "Ίκαροι" είχαν από την αρχή  μεγάλο προβάδισμα στο σκορ, κατάφεραν να προηγηθούν  με +20 πόντους  στο ημίχρονο και να διατηρήσουν  το προβάδισμα ως το τέλος. Στο φινάλε λοιπόν  είχαν  τις λύσεις και πήραν δίκαια  μία συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Μεγαλύτερο κέρδος από το παιχνίδι, ήταν η ισότιμη συμμετοχή η εμφάνιση και το σκοράρισμα  όλων των παιδιών , που έδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει.
"...Η ομάδα έπαιξε πολυ καλά, άκρως ομαδικά  και ώριμα στο σημερινό  παιχνίδι. Είμαι απόλυτα  ικανοποιημένος  από το πόσο καλά σταθήκαμε  σε ένα εκτός έδρας αγώνα. απέναντι σε μια  ομάδα που και παλαιότερη από εμάς είναι και διαθέτει μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες μιας και η πλειοψηφία των καλαθοσφαιριστών μας είναι παιδιά  Ε'-ΣΤ'  τάξης δημοτικού και Α' γυμνασίου " σημείωσε ο προπονητής των"Ικάρων" Σπόντης Νίκος. "... Αυτό οφείλεται πιστεύω στην πολύ καλή διάθεση των παιδιών, στο νεαρό της ηλικίας, και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται . Η ομάδα έχει μπόλικο ταλέντο και ανυπομονώ να δοκιμαστεί και να "δέσει" περισσότερο  στο επόμενο πρωτάθλημα μίνι... Είμαι σίγουρος ότι σήμερα . όπως και σε όλα τα παιχνίδια  φέτος , προσφέραμε καλό θέαμα και ελπίζω όσοι μας είδαν  να το διασκέδασαν  όσο και εμείς...Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τον πλουραλισμό και το ελκυστικό αγώνα που μας χάρισαν!....".
"....Έχουμε μιά πετυχημένη  πορεία στα πλαίσια των επιθυμητών στόχων μας στο φετινό πρωτάθλημα μίνι αγοριών  και αυτό δικαιολογείται από τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα της Ακαδημίας μας  και τη συνέπεια που έχουμε σαν ομάδα..." τόνισε ο προπονητής των "Ικάρων" Σερέτης Θεολόγος."... Βέβαια τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα ,τα οποία είμαστε εδώ να τα ενισχύσουμε  και να εξελιχθούμε .
Κι αυτό γιατί έχουμε μικρά σε ηλικία παιδιά ,τα οποία δεν έχουν  εμπειρίες επίσημων αγώνων μιας και ο μέσος όρος ηλικίας του συγκεκριμένου τμήματος των αγοριών είναι 11-12 χρόνων. Δουλεύουμε όμως πολύ. κάνουμε σκληρή προπόνηση και   προσπαθούμε να καταφέραμε να γίνουμε ομάδα. Το μέλλον μας ανήκει !..Συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς αθλητές..." .

Δεν υπάρχουν σχόλια: