Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Επανασύσταση θέσεων εργασίας σε ασφαλιστικά ταμεία

Απόφαση για την επανασύσταση 297 θέσεων σε τέσσερις φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. Η απόφαση αφορά οργανικές και προσωρινές-προσωποπαγείς θέσεις μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2013.
Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η απόφαση συνιστά έμπρακτη απάντηση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, στην τεράστια έλλειψη προσωπικού που εντοπίζεται στα ασφαλιστικά Ταμεία και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε συνταξιούχους, σε ασφαλισμένους, αλλά και στο ίδιο το προσωπικό των Ταμείων».
Όπως επισημαίνει, η βελτιώσης της εξυπηρέτησης συνταξιούχων και ασφαλισμένων σε όλο το εύρος των συναλλαγών τους με τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης «αποτελεί προτεραιότητα» και η επαρκής στελέχωση «και μάλιστα με έμπειρο προσωπικό», είναι ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου.
Η επανασύσταση αφορά 180 θέσεις στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 69 θέσεις στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), 29 θέσεις στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και 19 θέσεις στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: