Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Είναι τρελοί αυτοί οι Συριζαίοι!

Η ιδεοληψία της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα κατευθείαν στα βράχια, λένε και ξαναλένε τα παπαγαλάκια της τρόικας εσωτερικού, που μας έχουν πρήξει με τα βράχια, έχουν κάνει τους αναπαραγωγικούς μας αδένες σαν τον βράχο του Γιβραλτάρ. Δεν δέχονται, συνεχίζουν απτόητοι οι ψιττακοί, τα αυτονόητα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ, την απελευθέρωση των απολύσεων και τη διατήρηση του κατώτατου μισθού στα σημερινά επίπεδα. Δεν τα δέχονται διότι είναι ιδεοκατειλημμένοι, είναι παράλογοι, είναι τυφλοί, είναι Δελαπατρίδηδες, είναι κλόουν κι αν τους ψάξεις έναν-έναν, όλο και κανένα ψυχικό σύνδρομο θα ανακαλύψεις. Το είπε, άλλωστε, και ο Μπουτάρης σε μια γερμανική εφημερίδα, «είναι τρελοί οι Συριζαίοι!» και για να το λέει ο μπάρμπα-Γιάννης, όλο και κάτι θα ξέρει.
Οι τρελοί της κυβέρνησης και οι γνωστικοί του ΔΝΤ, οι καθαροί νόες, που δρουν πάντοτε με βάση τους μαθηματικούς τύπους. Με έναν τέτοιο μαθηματικό τύπο μείωσαν τον κατώτατο μισθό κατά 20%: Θα μειωθεί ο μισθός, θα γίνει πιο φτηνή η εργασία, θα γίνουν προσλήψεις, θα μειωθεί η ανεργία. Κοίτα όμως, ρε φίλε μου, που συνέβη το αντίθετο, μειώθηκαν οι μισθοί, συρρικνώθηκε η αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων ανθρώπων, μειώθηκε η ζήτηση, η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη. Έχασαν οι πολλοί, ωφελήθηκαν οι λίγοι, κυρίως οι μεγάλες επιχειρήσεις που μείωσαν κατά 20% το κόστος εργασίας, αυξάνοντας αναλόγως τα κέρδη τους. Αυτό δεν το έλεγε ο μαθηματικός τύπος του ΔΝΤ, εκτός κι αν υπήρχε κι ένας άλλος μαθηματικός τύπος, που ήταν κρυμμένος μέσα στον βασικό σαν μπάμπουσκα.
Οι γνωστικοί του ΔΝΤ ζητούν από τους τρελούς της κυβέρνησης να απελευθερώσουν τις απολύσεις, σε μια χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Ο μαθηματικός τύπος είναι και πάλι ακλόνητος: Οι απολύσεις θα είναι πιο εύκολες, άρα θα είναι πιο εύκολες και οι προσλήψεις, άρα θα μειωθεί τάχιστα η ανεργία. Όπερ έδει δείξαι! Αυτά συμβαίνουν στους μαθηματικούς τύπους, στη ζωή συμβαίνουν άλλα: Αν απελευθερωθούν οι απολύσεις, οι επιχειρήσεις θα διώξουν τους παλιούς για να πάρουν καινούργιους πιο φτηνούς, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα διώξουν τους παλιούς και δεν θα πάρουν κανέναν. Ωραία μαθηματικά, μα τον Τουτάτη, ιδίως αν είσαι τράπεζα ή εν γένει μεγάλη επιχείρηση που θέλεις να συγχωνευτείς με άλλη μεγάλη επιχείρηση.
Να το ακούτε εσείς οι τρελοί το ΔΝΤ, είναι μανούλα κατακαημένη στους μαθηματικούς τύπους. Αυτό έφτιαξε και τον βασικό τύπο του Μνημονίου, που έπεσε λιγουλάκι έξω, αυξάνοντας την ύφεση κατά 10% του ΑΕΠ. Έλα μωρέ, ψιλοπράγματα, 10% του ΑΕΠ, δηλαδή 600.000 άνεργοι, μερικές χιλιάδες αυτοκτονίες, πολλές χιλιάδες εγκεφαλικά και εμφράγματα, σιγά μην χαλάσουμε τις καρδιές για τα εμφράγματα των Ελλήνων. Κάποια στιγμή οι ΔΝΤούδες το ομολόγησαν το σφάλμα τους, απ' ό,τι μαθαίνουμε διέταξαν και ΕΔΕ, ε δε βαριέσαι, για να μην πω και τίποτα βαρύτερο.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: