Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Δελτία τύπου από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για την Τουριστική Α.Ε. και την Λίμνη Βεγορίτιδα

Τουριστική Α.Ε.  του Δήμου Έδεσσας: Η τροπολογία η οποία ψηφίστηκε από την κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων στην Τουριστική Α.Ε.  του Δήμου Έδεσσας ήρθε ως απόρροια του αγώνα των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Καταρρακτών και  των ενεργειών των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας.
Η ενέργεια του Δημάρχου Εδέσσης κ. Γιάννου να ασκήσει δίωξη στους 21 εργαζόμενους και συνδικαλιστές οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την Γενική Συνέλευση της Τουριστικής Α.Ε προκειμένου να βρεθεί η επίλυση στο πρόβλημα τους για την μη απόλυση τους και το αίτημα τους για αναβολή της συζήτησης προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την επίλυση του προβλήματος, χαρακτηρίζεται ως μη αποδεκτή και ζητούμε την άμεση απόσυρση της.
Η εξέλιξη για τους εργαζομένους υπήρξε θετική πάραυτα όμως κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να νιώθει ικανοποιημένος και δικαιωμένος. Η λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης στην οποία δείχνει τη βούληση να προβεί ο Δήμος Έδεσσας θέτει σε κίνδυνο ένα από τα σπουδαιότερα κτίρια του Νομού καθώς βρίσκεται στο πιο σημαντικό τουριστικό σημείο της Πέλλας, στους καταρράκτες, προσελκύοντας πανελλήνιο και παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Η εγκατάσταση της επιχείρησης πρέπει να αποτελέσει κόσμημα για τον Νόμο μας και όχι ένα ακόμη ερειπωμένο κτίριο. Προτείνεται να υπάρξει ένα σχέδιο βιωσιμότητας το οποίο θα ρυθμίζει τα χρέη και θα εξορθολογήσει τις δαπάνες με απώτερο σκοπό να διατηρήσει τον δημοτικό χαρακτήρα που έτη κατέχει.
Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεσμευόμαστε ότι σε ουδεμία περίπτωση δεν θα συγκαλυφθούν οι ευθύνες, αντιθέτως με ειλικρίνεια θα γνωστοποιήσουμε όλες τις πτυχές της υπόθεσης στους Δημότες που με κάθε νόμιμο δικαίωμα δικαιούνται να γνωρίζουν τι πράχτηκε κατά τα παρελθόντα έτη, φτάνοντας στην σημερινή μη βιώσιμη κατάσταση της επιχείρησης. Ας μην λησμονούμε ότι όλα τα χρέη που δημιουργούνται από την απόφαση λύσης και εκκαθάρισης έρχονται να επιβαρύνουν τον δικό τους καθημερινό προϋπολογισμό.

Λίμνη Βεγορίτιδα: Εκτενές πρόβλημα προέκυψε από την αυθαίρετη λειτουργία της σήραγγας μεταφοράς νερού από την Βεγορίτιδα προς τον Άγρα η οποία εμφανίστηκε ως δήθεν δοκιμαστική λειτουργία.
Οι Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες είναι οι άμεσα υπεύθυνες για την διαχείριση της λίμνης αγνοούν ότι πραγματοποιήθηκε μια τέτοια ενέργεια. Πέρα των 15 ημερών η σήραγγα μεταφοράς νερού λειτουργεί μεταφέροντας νερό στον ταμιευτήρα του Άγρα και καταλήγει στην τα
άφρο 66 στην Σκύδρα θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο καλλιέργειες στις περιοχές αυτές. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε ανοιχτή – λαϊκή συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο της Αρνίσσας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας, παρουσία πολλών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Σηφάκη και κ. Σμία, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας και της Ο.Μ Έδεσσας – Βεγορίτιδας.
Εμμένουμε στην θέση μας ότι καμία απώλεια υγροτόπων δεν θα γίνει αποδεκτή. Οι υγρότοποι θα απογραφούν  και θα διασφαλιστούν για να μπορούν να προστατευτούν και να γίνονται αντικείμενο αειφορικής διαχείρισης συμφώνα με τις αρχές της διατήρησης  της βιοποικιλότητας και των υδάτινων πόρων. Η ρύθμιση του μικροκλίματος, η συμβολή στη βελτίωση της ποιότητας των νερών, η ενίσχυση των αλιευτικών αποθεμάτων, η εξασφάλιση αποθεμάτων νερού για ύδρευση και άρδευση, η ομορφιά του υγρού στοιχείου και τόσες άλλες υπηρεσίες των υγροτόπων αποτελούν απαραίτητους συμμάχους για την οικολογική-παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι εμπόδια για μια στρεβλή ανάπτυξη που είχε στόχο το κέρδος.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή από θεωρίες πήξαμε. Ερώτηση: είναι αλήθεια ότι η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ του σύριζα είχε ενημερωθεί από τον διοικητή του νοσοκομείου έδεσσας ότι θα κλείσει η παθολογική; να μιλάτε εσείς στον σύριζα συγκεκριμένα και όχι αόριστα όπως αυτό που διάβασαψ"προτείνεται σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης" κλπ. τι σχέδιο; ποιο; είπατε επίσης στους εργαζόμενους του καταρράκτη ΑΕ ότι και στον Δήμο να πάνε πάλι απλήρωτοι θα είναι;το είπατε;