Τρίτη 12 Μαΐου 2015

«Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα

Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, στο χώρο μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (δίπλα στο Δημαρχείο), πραγματοποιήθηκε (για τρίτη συνεχή χρονιά) η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία της ευρύτερης περιοχής Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης.
Επίσης, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, στον πεζόδρομο (πάρκο «Μικρών Καταρρακτών») στην Έδεσσα, πραγματοποιήθηκε (για τέταρτη συνεχή χρονιά) η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία της ευρύτερης περιοχής Έδεσσας.
Οι εκθέσεις διοργανώθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Σχολικούς Σύμβουλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το Σχολικό Σύμβουλο Δ.Ε. κλάδου ΠΕ04 για την Πέλλα, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ.Δ.Ε. Πέλλας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Έδεσσας-Γιαννιτσών.
Στην έκθεση των  Γιαννιτσών συμμετείχαν με παρουσιάσεις μαθητών και μαθητριών τους τα εξής Σχολεία:  5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης, 1ο, 3ο, 4ο Γυμνάσια Γιαννιτσών, το Γυμνάσιο Ν. Μυλοτόπου, το Γυμνάσιο Αραβησσού, το Γυμνάσιο Καλής, το 1ο και 2ο  ΕΠΑ.Λ. Γιαννιτσών (Εργαστηριακό Κέντρο Γιαννιτσών).
Στην έκθεση της Έδεσσας συμμετείχαν με παρουσιάσεις μαθητών και μαθητριών τους τα εξής Σχολεία:  2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 9ο Δημοτικά Σχολεία Έδεσσας, 2ο, 3ο Γυμνάσια Έδεσσας, το 2ο ΓΕ.Λ. Έδεσσας,  το ΕΠΑ.Λ. Έδεσσας (Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας).
Στους χώρους των εκθέσεων επικρατούσε ζωντάνια, κέφι και παιδικός ενθουσιασμός. Υπήρχε ατμόσφαιρα πανηγυριού! Τα παιδιά αισθάνονταν «μικροί επιστήμονες» καθώς πραγματοποιούσαν πειράματα Φυσικών Επιστημών ή παρουσίαζαν τις τεχνολογικές κατασκευές τους· ένιωθαν δάσκαλοι όταν εξηγούσαν σε μαθητές και επισκέπτες  τις αρχές που διέπουν το πείραμα ή τη λειτουργία της κατασκευής τους· συνεργάζονταν, αστειεύονταν, χειροκροτούσαν και χειροκροτούνταν, ήταν γεμάτα ικανοποίηση, χαίρονταν.
Ευχαριστούμε το Δήμο Πέλλας (τα πρόσωπα που εργάζονται στο Δήμο Πέλλας, το Δήμαρχο και ειδικά το τμήμα οχημάτων-αμαξοστάσιο και το γραφείο εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας) και το Δήμο Έδεσσας (τα πρόσωπα που εργάζονται στο Δήμο Έδεσσας, το Δήμαρχο και ειδικά το τμήμα οχημάτων-αμαξοστάσιο) για την πολύτιμη βοήθειά τους στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.
Επίσης, ευχαριστούμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με παρουσίαση στις εκθέσεις, καθώς και τους μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, πολίτες  που επισκέφτηκαν τις εκθέσεις και βίωσαν το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε.

Η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων 
Πολυξενίδου  Αντωνία


Δεν υπάρχουν σχόλια: