Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τζόζεφ Στίγκλιτς: Αν ήταν μαθητές μου τα στελέχη της ΕΚΤ θα τους έκοβα

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς κάλεσε την Ευρώπη να αλλάξει στη στάση της και να βοηθήσει την Ελλάδα ανακεφαλαιοποιώντας τις τράπεζες προκειμένου να ανακάμψει ο δανεισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις.
Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Independent, ο νομπελίστας οικονομολόγος επισημαίνει πως η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την ΕΚΤ ήταν ένα «φάρμακο» που «είχε σχεδιαστεί να σκοτώσει την οικονομία», η οποία έχει συρρικνωθεί κατά ένα τέταρτο. «Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η Γερμανία και άλλοι έχουν εμφανίσει την περίπτωση της Ελλάδας ως την απόλυτη αποτυχία», τόνισε και επαίνεσε την Αθήνα για τη μείωση των δαπανών που πέτυχε.
Παράλληλα σημείωσε πως οι οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ για την Ελλάδα ήταν λάθος το 2010 και τα επόμενα έτη και πρόσθεσε: «Εάν ήταν μαθητές μου και έρχονταν με μια σειρά μοντέλων όπως αυτό, θα έπαιρναν πολύ κακό βαθμό ή θα κόβονταν». Τέλος σχολιάζοντας τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς δήλωσε πως αυτές είναι μοιρασμένες, 50-50.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: