Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η «κωλοτούμπα» Σαμαρά - Βενιζέλου

Από τη θεωρία των βράχων στη θεωρία της κωλοτούμπας περνούν μέσα σε μια μέρα Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Και μετά από τρεις μήνες αναθέματος στην κυβέρνηση Τσίπρα για την «ρήξη» με την Ευρώπη, τώρα την καταγγέλλουν για την διαφαινόμενη συμφωνία με τους πιστωτές.
Οπερ - και υπό την προφανή επήρεια της μελαγχολίας των δημοσκοπήσεων - ο Αντώνης Σαμαράς διακηρύσσει ότι κατατσρέφεται η χώρα έρχεται «χειρότερο Μνημόνιο», ο Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα να μην ποντάρει στο «μικρό ΠΑΣΟΚ» για κοινοβουλευτική στήριξη κι ο... Αδωνις Γεωργιάδης ζητάει πίσω το mail Χαρδούβελη για να το υπογράψει.
Σαμαράς: Θα τους τιμωρήσει ο λαός...
Η γραμμή «mail Χαρδούβελη» φαίνεται ότι οριοθετεί και τη νέα τακτική της ΝΔ, όπως έδειξε και η ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής. Από εκεί, ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε «χειρότερο Μνημόνιο που είναι 14 φορές μεγαλύτερο από τα μέτρα του mail Χαρούβελη». Ταυτόχρονα την κατηγόρησε ότι έστησε «κακόγουστο θέατρο» με τη «δήθεν διαπραγμάτευση» και ότι «διέσυρε τη χώρα με τα ουάου του κ. Βαρουφάκη».

«Δεν πήραν καμιά εντολή να καταστρέψουν τη χώρα και αν διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν όσα υποσχέθηκαν ας βοηθήσουν να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο οι ίδιοι την οδήγησαν», είπε, προσθέτοντας ότι «ο λαός θα τους παραμερίσει και θα τους τιμωρήσει όπως τους αξίζει».
Προς επίρρωση του κ. Σαμαρά, δε, ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη να δηλώσει ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία κινείται πέραν των ορίων του mail Χαρδουβελη: «Θα κάτσουμε», είπε, «και θα βάλουμε δίπλα-δίπλα το mail Χαρδούβελη με τη συμφωνία και θα κάνουμε ταμείο. Ό,τι είναι mail Χαρδούβελη, λογικά θα το υποστηρίξουμε. Ό,τι είναι παραπάνω, δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε. Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί στους πολίτες ευρώ χωρίς μνημόνιο και έρχεται μετά από 3,5 μήνες και λέει «τι να κάνω, υπογράφω μνημόνιο». Θέλετε να του πούμε και μπράβο;»
Σε... αντιμνημονιακή γραμμή και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «τώρα, δυστυχώς, συμφωνία σημαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο, μνημόνιο 3. Αλλά εδώ μας έφερε η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά». Πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι υπάρχει κόστος. Και αυτό τους βαραίνει όλους, όχι μόνο τον κ. Τσίπρα. Και να ξέρουν, ότι το κοινοβουλευτικά μικρό ΠΑΣΟΚ δεν θα τους βγάλει από την δύσκολη θέση».
Θεοδωράκης: Πρόθυμοι για στήριξη οι βουλευτές του Ποταμιού
Πιο ήπιους τόνους για την αλλαγή σκηνικού στην Ευρώπη επέλεξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εκτιμώντας, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ότι η συζήτηση γίνεται όχι για ένα νέο πρόγραμμα αλλά για μία ενδιάμεση συμφωνία. «Η μεγάλη συμφωνία η οποία θα έρθει κάποια στιγμή θα πρέπει να αφορά και τη ρύθμιση του χρέους», τόνισε, θέτοντας και πάλι τους βουλευτές του κόμματός του στη... διάθεση του Αλεξη Τσίπρα: «Έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε την κυβέρνηση και το έχουμε διαμηνύσει στον κ. Τσίπρα πως αν νιώθει μία ανασφάλεια για τις ψήφους των δικών του βουλευτών, να μην νιώθει καμία ανασφάλεια για τις ψήφους των βουλευτών του Ποταμιού. Είναι ευρωπαϊστές και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: