Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Κατάληψη στον ΟΑΕΕ από πρώην συμβασιούχους έργου κι από πρώην καταρτιζόμενους με προγράμμα Stage

Υπό κατάληψη βρίσκονται για τρίτη μέρα οι διοικητικές υπηρεσίες του ΟΑΕΕ στην οδό Ακαδημίας από συμβασιούχους και καταρτιζόμενους που διεκδικούν την επιστροφή τους στην εργασία.
Πρόκεται για 250 άτομα που εργάστηκαν στον Οργανισμό έως το 2013 όταν και τελείωσε η σύμβαση και η κατάρτισή τους. Προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν και διατάχθηκε η επαναπρόσληψή τους.
Ωστόσο, η απόφαση δεν εφαρμόστηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού, ούτε από τη σημερινή και γι' αυτό το λόγο πραγματοποιούν κατάληψη από τη Δευτέρα, με τις υπηρεσίες για το κοινό ωστόσο να λειτουργούν κανονικά.
Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν και ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που δικαιώθηκαν.
Μοίρασαν μάλιστα και ερώτηση που είχε κάνει τον Σεπτέμβριο του 2014 ομάδα βουλευτών στην οποία συμπεριλαμβανόταν και ο νυν υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης με θέμα την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης επαναπρόσληψης των συμβασιούχων και καταρτιζόμενων του ΟΑΕΕ.

Πηγή: MegaTV

Δεν υπάρχουν σχόλια: