Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Αυτοί επιθυμούν συμφωνία; Με σκληρότερα μέτρα απειλεί ο Ντάισελμπλουμ!

Ο πρόεδρος του Eurogroup, πιστός στη σκληρή γραμμή, απέκλεισε την παράταση που αιτήθηκε η ελληνική κυβέρνηση ενώ άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο για ακόμα σκληρότερα μέτρα στο ενδεχόμενο ενός νέου προγράμματος. Νέα τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Τετάρτη (12.30 ώρα Ελλάδος).  
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι είναι πολύ αργά για να υπάρξει παράταση του ελληνικού προγράμματος και ότι η Ελλάδα οδεύει προς την αθέτηση πληρωμών μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού την τελευταία στιγμή για την παράταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης υποβλήθηκε σε ώτα μη ακουόντων.
Σύμφωνα με τον Ολλανδό, οι «θεσμοί» θα εξετάσουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης μόνο αφού διεξαχθεί το δημοψήφισμα και αλλάξει η στάση της κυβέρνησης. 
«Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η πολιτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που οδήγησε σε αυτή την ατυχή κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.  
Ακόμη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε, ότι θα σταλεί νέα επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup αύριο.
Πρόσθεσε ότι ως μέλος της ευρωζώνης και της ΕΕ, η Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτη να ζητήσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο όμως θα συνοδεύεται από όρους.
Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης διεμήνυσε ότι οι όροι που θα προβλέπει το ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα μπορεί να είναι σκληρότεροι.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Ντάισελμπλουμ, το Eurogroup θα πραγματοποιήσει νέα τηλεδιάσκεψη αύριο Τετάρτη το πρωί για να συζητήσει σχετικά με τις νέες ελληνικές προτάσεις.
«Άλλη μια τηλεδιάσκεψη (θα διεξαχθεί) την Τετάρτη το πρωί μετά την ανακοίνωση της νέας επιστολής της ελληνικής κυβέρνησης», έγραψε στο Twitter.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, οι ελληνικές προτάσεις που κατατέθηκαν βρίσκονται πιο κοντά με αυτές των «θεσμών».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: